• Se Rosenborg - Brann lørdag 28. september kl. 20.00 på Eurosport Player, Dplay og TVNorge. Sikre deg tilgang her!
Onsdag kom beskjeden fra Brann-leiren om at Petter Strand må under kniven etter en kneskade han pådro seg under formasjonstrening forrige uke.
– Det er på ingen måte ideelt, med den skaderekken der så er de klart svekket slik jeg ser det. Dårlig inngang til bortekamp mot Rosenborg, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud om Branns situasjon.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
I tillegg er Amer Ordagic og Fredrik Haugen ute med kneskader, mens Ruben Yttergård Jensen er suspendert til Rosenborg-kampen. Forrige kamp mot Haugesund ble Bismar Acosta flyttet opp, noe Skullerud tror kan bli gjort igjen.
– Da blir jeg ikke overrasket hvis Acosta spiller på midtbanen som han har gjort tidligere og at Barmen spiller indreløper. Thomas Grøgaard kan gå inn som indreløper, der har han spilt før, så det er en mulighet. Ser også en mulighet med Kristiansen som indreløper og Grøgaard som back, sier Skullerud.

Underdogs

Eurosports ekspert Kjetil Rekdal mener Brann kommer til Lerkendal som en klar underdog.
– De er veldig svekket og formen har heller ikke vært så bra i det siste. De er soleklart underdogs. De vant vel der oppe i fjor, men jeg tror det blir vanskelig i år, sier Rekdal og legger til at de nok kommer med en overraskelse hva gjelder lagoppstilling mot Rosenborg.
– Kan de bruke det å være underdogs til sin fordel?
– Ja, de kan bruke det til sin fordel, men jeg tror ikke det hjelper.
– Og hvis de taper denne kampen?
– Da har de ingen sjans på medalje hvert fall, konkluderer Rekdal.

– Vanskelig situasjon

Også Skullerud tror på hjemmeseier når Brann gjester Lerkendal på lørdag.
– Det er lett å tenkte at det blir beintøft for Brann ut i fra skadesituasjonen, men jeg sitter med en følelse av at Brann har lite å tape. De har vært i en nedtur over tid, da kan det være fint å reise til Trondheim med null forventning og en «alt å vinne»-følelse. Det kan slå positivt ut, men Rosenborg er store, store favoritter, sier han.
Brann kommer fra uavgjort mot Haugesund og tap mot Kristiansund i kampen før det. De ligger på en sjetteplass med 33 poeng, mens Rosenborg ligger to plasser over med 39 poeng.
– Brann har satt seg i en vanskelig situasjon med tanke på hvor de vil være. De vil ha medalje og vil ut i Europa, og de er litt ute å kjører med tanke på det. De trenger tre poeng, trenger å vinne og trenger å komme på sporet igjen. De har et vanskelig utgangspunkt, mener Skullerud.
Kampen mellom Rosenborg og Brann spilles lørdag 28. september kl. 20.00. Kampen kan du se på Eurosport Player, Dplay og TVNorge.
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21