BERGEN (Eurosport.no): Humøret er godt og smilene sitter løst. En halv Brann-tropp er i aktivitet på kunstgresset i Vestlandshallen i Åsane.
Flere spillere trener alternativt, noen er på landslagsoppdrag, og noen er på vei til å skrive under for nye klubber.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Men selv om antallet er lavt, er det god stemning blant de 13-14 spillerne som er til stede på dagens økt.
En av dem som trekker humøret opp er Kristoffer Løkberg. Trønderen er et av seks nye ansikter i laget foran 2019-sesongen.
– Han har begynt veldig bra. Han har virkelig gått godt inn i gruppen, hatt enormt med energi og engasjement og har tatt tak, sier Lars Arne Nilsen.
Det er bare en drøy uke siden fjorårets bronselag hadde sin første trening for sesongen. Branns hovedtrener synes egentlig det er for tidlig å trekke frem enkeltspillere, men klarer ikke å holde seg helt.
– Alle de nye har vært veldig bra, og det visste vi de kom til å være, men han har virkelig gått inn med full speed, sier Nilsen.
Dette sier Løkberg om sin første uke i Brann (artikkelen fortsetter under):

– Bare fryd og gammen

Løkberg signerte for Brann allerede etter en halv Eliteserie-sesong med Ranheim, men fullførte året med kompisgjengen i Trondheimsfjæra, og ble formelt klar for Brann 1. januar.
27-åringen spøker og ler med lagkameratene. Det er tydelig at «Løken» allerede har rukket å finne seg godt til rette i sin nye klubb.
– Det har vært veldig artig. Det er deilig å komme i gang med fotballen igjen etter en lang pause. Det er en strålende gjeng og fine treninger, så det er bare fryd og gammen, sier han.
Løkberg og Ranheim tok Eliteserien 2018 med storm. Etter å ha blitt dømt nord og ned av de fleste eksperter, imponerte blåtrøyene med vakkert spill, mange mål og en 7. plass i sin første sesong. Seks mål og seks målgivende ble til slutt fasiten for Branns nye midtbanespiller.
Målteften og energien har han tatt med seg til Bergen. På dagens spilløkt viser han frem skuddfoten ved flere anledninger.

Dobbel dekning i alle posisjoner

Etter økten slår Løkberg seg ned med tre-fire lagkamerater på et bord i entreen, mens Lars Arne Nilsen sitter ved nabobordet og snakker med Eurosport.
– Det er en fantastisk fin gjeng. Hvis vi beholder alle vi har nå, så har vi nesten dobbel dekning i alle posisjoner. Det må vi nesten ha når vi skal ut i Europa, vi skal spille NM og ønsker å holde oss i toppen av Eliteserien, sier han.
Og det er så langt Brann-treneren er villig til å strekke seg. Til tross for at troppen ser enda sterkere ut i år enn i fjor, er han lite interessert i snakk om tabellposisjoner og edelt metall – særlig så tidlig på året.
– Vi har lyst til å være med å kjempe i toppen i norsk fotball, vi skal utvikle oss og spille god fotball. Det får holde. Vi gleder oss til å ta fatt på ny sesong, så får noen andre ta seg av det å snakke om tabellposisjoner og sånn, sier Nilsen.

– Må prestere før man kan snakke

En som derimot er kjent for å melde godt fra seg er nemlig Løkberg. Men på spørsmål om ambisjonene for 2019 er han imidlertid beskjeden.
– Man må ta et steg av gangen, komme seg inn i gruppen og gjøre seg godt kjent med rutinene som er her. Så må man jobbe sakte men sikkert for at laget skal ta steg fra i fjor. Da kan det bli ganske bra, men vi får gjøre mer enn vi snakker og jobbe hardt på feltet, så får vi telle opp til slutt, sier han.
Selv da Eurosport.no forsøker å lokke ham litt utpå er trønderen klar.
– Man må prestere først, så kan man være breial etterpå, tenker jeg. Det handler om å vise seg fram på banen sammen med hele gjengen, så kan vi være litt stor i kjeften etter hvert. Det kommer det og, men først må vi prestere, så kommer det nok noen meldinger etter hvert, sier han.
Han lar likevel ikke muligheten gå helt fra seg da Eirik Ulland Andersens gullovnad til Molde-fansen blir tatt opp.
– Det får være hans måte å legge press på deres skuldre. Det er tydelig at de går for det, så får vi sett etter en litt shaky start hvordan de kjenner på det da, smiler Løkberg.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03