BODØ / OSLO (Eurosport.no):
Bodø/Glimt - Brann 1-2
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Ikke engang Brann-trener Lars Arne Nilsen trodde at Acosta kunne levere noe sånt.
– Han er jo en atlet, så han kan finne på sånne ting. Jeg var helt sikker på at det var Veton Berisha, helt til jeg fikk høre inne at det var ham. Veton kunne scoret et sånt mål, jeg fikk det ikke med meg før senere, sier Nilsen til Eurosport.
Daouda Bamba ga gjestene ledelsen like før halvtimen var spilt, da Marius Lode feilberegnet en lang ball og Brann-spissen var nådeløs ved å runde Ricardo Friedrich og satte ballen i mål.
Men det folk virkelig snakket om etter den første omgangen, skjedde i det 31. minutt.
Bismar Acosta sørget for både akrobatikk, kroppsbeherskelse og fotballkunst da han kastet seg opp i været, og nærmest liggende vannrett i luften saksesparket inn 2-0-ledelse til de røde.
– Vi spilte kompakt og jeg gjorde ingen feil alene med keeper. Men Acosta sin scoring var fantastisk. Det viktigste nå er at vi jobber hardt og tar tre poeng, uttalte Bamba til Eurosport i pausen.
(Artikkelen fortsetter under)
Men Glimt nektet å gi seg, og Fredrik Bjørkan utnyttet at ballen litt tilfeldig havnet i beina hans etter en corner, og dyttet inn reduseringen som virkelig ga nytt håp minutter før pause.
I jakten på utligning kastet Glimt inn både Vegard Leikvoll Moberg, Endre Kupen U20-VM-spiller Jens Petter Hauge fra benken. Veldig mye handlet om Glimt utover i omgangen, men det var svært få farligheter som ble skapt foran Håkon Opdal i Brann-buret.
Foran ham fungerte nemlig Acosta og Vito Wormgoor som en solid blokk, og stanget unna det som kom.
Nærmere kom de imidlertid ikke, og dermed fikset Brann tre nye poeng med en solid prestasjon.
– Fantastisk innsats av guttene. Det er tøft å komme hit og ta tre poeng. Det var veldig kraftkrevende, og dette var tredje kamp på ei uke. Vi har vunnet alle tre. Det er en stor dag, og vanvittig deilig, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.
Det skiller fem poeng fra Bodø/Glimt og Brann opp til serieleder Odd. Glimt og laget fra Skien har én kamp til gode på bergenserne. For Bodø/Glimts del var tapet det første på hjemmebane denne sesongen, og bare det andre i ligaen. I slutten av april tapte de for Stabæk på Nadderud.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40