Brann - Stabæk 2-1
Brann-trener Lars Arne Nilsen har måttet tåle mye kritikk fra fansen på grunn av mangelen på offensivt spill. Med kun én seier i ligaen på de siste fem, og europaliga-exiten i midtuken var LAN avhengig av å slå tilbake mot Stabæk.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Jeg synes vi spiller en bra kamp i dag og maler på. Vi skaper sjanser, men vi kunne fort ha scoret flere mål. Vi er ikke helt der vi skal være enda, men vi er på vei, sier treneren om seieren.
For etter scoringer av Ruben Yttergård Jenssen og Veton Berisha tok Brann en 2-1-seier. Daniel Braatens scoring kunne ikke frata Brann vinnergleden i Bergen.
– Vi har hatt en kjempetøff oppladning. Vi kom hjem natt til i går og har bare hatt en natt hjemme, så jeg er veldig stolt av innsatsen til gutta, at de klarte å mobilisere og spilte så godt som de gjorde i dag, sier Nilsen.
Hjemmelaget dominerte banespillet og skapte også en del store muligheter. Likevel lugget det litt før pause, og Stabæk var frempå ved flere anledninger. Det kunne fort vært borteledelse til pause, men det var målløst.
Utover i andre omgang tok Brann enda mer over, og Stabæk ble spilt lavere. Etter rundt en times spill fikk Ruben Yttergård Jenssen pirket ballen i mål.
– Det var gøy. Vi slet med å få det første målet, så det var viktig å få satt den, sier han selv om scoringen sin.
Derfra og ut ble det mer og mer spill mot ett mål, og 12 minutter senere doblet Veton Berisha da han enkelt plasserte inn 2-0 med innsiden fra 11 meter.
Tidligere Brann-spiller, Daniel Braaten, skapte spenning med en redusering ti minutter før slutt. Mot slutten var det nok enkelte blant Brann-fansen som trodde historien skulle gjenta seg da innbytter Madis Vihmann nesten fikk styrt et innlegg i mål ett minutt før full tid, men bæringene klarte aldri å få satt sin andre ball i nettet.
– 2-0 er en farlig ledelse. Det er litt dumt å gi dem 2-1, for vi har full kontroll, sier Yttergård Jenssen.
For å gjøre vondt verre for Stabæk, ble en illsint Jan Jönsson vist på tribunen, noe han ikke var helt fornøyd med.
– Jeg var litt høylytt, men jeg spurte bare om trøyeholdingen, og det virket ikke å være noen forståelse for at det er litt temperatur i det 92. minutt. Jeg må inn å høre med dem, sier han om situasjonen.
Tapet gjør at de blir på 13. plass med 15 poeng. Brann på sin side klatrer to plasser og er på en 4. plass med to kamper mer spilt enn Vålerenga, som er på plassen bak.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21