– Veien ut av denne situasjonen er lang og krunglete. Utfordringen er å snu en stor opinion til å ha tro på prosjektet igjen for å fortsette å selge partoutkort og få de som har hatt det til å fornye slik at vi kan gjenreise Brann igjen, sier Roger Lillebøe Hansen, som er styreleder i Bataljonen.
For laget har måttet tåle mye kritikk fra bergenspublikummet etter sviktende resultater. Det hele toppet seg da de avsluttet sesongen på verst tenkelig vis ved å tape 0-6 mot Strømsgodset og 1-5 mot Viking, og siden den gang har det vært mange som har krevd trenerens avgang.

To valg

Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Derfor var det overraskende på Hansen og Bataljonen at Brann valgte å frede Lars Arne Nilsen.
– Det kan du godt si. Det er noe unorsk, og i hvert fall ubergensk at man har sportslig nedtur og negativitet, men ikke velger å sparke treneren, forteller han til Eurosport.
Dette sa Lars Arne Nilsen etter siste kampen: (Saken fortsetter under videoen)
Likevel er han ikke utelukkende negativ til valget styret falt ned på, selv om han erkjenner at det kan komme konsekvenser av det. Han mener det er to måter Brann-fansen kan se på fredningen på.
– Vi kan gå til krig mot avgjørelsen, eller vi kan ta den til etteretning. Hvis vi velger å ta den til etteretning så gir vi også prosjektet litt mer tid til å snu situasjonen. Det som kan være skummelt er at hvis de møter litt motgang tidlig så vil ikke hylekoret bare gjenoppstå, men mangedobles. Den enorme utfordringen de har nå, er at de må snu entusiasmen i en periode der de ikke spiller kamper, sier han.

Spillerne stemte om Nilsens fremtid

Tidligere i dag kom det også oppsiktsvekkende nyheter fra BT. De har kjennskap til at spillerne skal ha holdt en avstemning der flere enn halvparten av spillerne ønsket en ny trener, uten at styret diskuterte det i forbindelse med trenersituasjonen.
Les også: Jonsson vurderer Brann – Medaljeplan 2020: Det er en del utro tjenere innad i Branns spillertropp
Til avisen sier styreleder i Brann, Eivind Lunde, følgende om avstemningen fra spillerne:
– Det ligger jo selvsagt der, men jeg tør ikke påstå hvor tungt det ble vektlagt. Likevel, avstemningen var ikke en del av våre diskusjoner på styremøtet, svarer styrelederen i Brann.
At de ikke la overveiende vekt på spillernes evaluering har ikke Hansen noen betenkeligheter ved.
– Det er samme som på min og din jobb at det ikke er de ansatte som avsetter sjefene med håndsopprekning. Jeg vet at styret har gjort en veldig grundig jobb i denne prosessen, men hva de har tatt hensyn til og ikke får nesten de svare på, sier styrelederen i Bataljonen.
At publikummet i Bergen er utålmodige med klubben i dagens situasjon er i hvert fall hevet over enhver tvil. I hvert fall når meningene er som de er.
– Som alltid er det svært sterke og delte meninger, men vår oppfordring er å gi prosjektet ro nå og prøve så godt vi kan, sier han.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21