Det sier Branns sportssjef Rune Soltvedt i en melding på klubbens nettsider.
– Vi aksepterer straffen og kommer ikke til å anke. Vi tar sterk avstand på fra slik oppførsel på fotballbanen og nå vil vi forebygge slik at slike episoder ikke skjer igjen, sier han.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Uttalelsen kommer som en følge av at Norges Fotballforbund ga Daouda Bamba fire kampers karantene etter albuen han påførte en liggende Simen Wangberg etter en duell inne i feltet.
Tromsø-stopperen fikk konstatert hjernerystelse, og mange – blant annet Eurosports eksperter – har krevd en lang utestengelse for episoden.
– Brann som klubb har ingen tradisjon for å gi spillerne en ekstra straff utover det som er gitt av NFF. Men sammen med Bamba har vi blitt enige om at han skal være med på fire forebyggende tiltak som hindrer at slike episoder skjer igjen. Både for hans del, men også for hele norsk fotball. Slike episoder vil vi ikke ha i norsk fotball, sier Soltvedt.
Foreløpig er det ikke snakk om noen konkrete eksempler på hva disse tiltakene kan være. I meldingen på Branns nettsider heter det at «tiltakene det er snakk om er enten i regi av Brann, der Brann og Bamba er med og snakker om episoden. Målet er å hindre at slike ting skjer igjen.»
– Fra vår side er denne saken nå avsluttet og vi ser fremover, sier Soltvedt.
Bamba mister kampene mot Lillestrøm (b), Kristiansund (b), Haugesund (h), Rosenborg (b).
PS! Aune Heggebø kommer tilbake til Brann fra lån i Nest-Sotra.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03