BERGEN/OSLO (Eurosport.no)
Brann – Ranheim 0-1
Det førte til pipekonsert blant hjemmefansen da fløyta gikk. Brann gikk målløse av banen for første gang denne sesongen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Avgjørelsen falt etter 56 minutter. Ranheim hadde vært anonyme kampen gjennom og hadde skapt null og niks. Men kombinasjonene mellom Adria Lopez og Mads Reginiussen var herlige. Brann-forsvaret klarte ikke håndtere trekket som sendte Reginiussen gjennom alene med Opdal. Han var klinisk og kontant og 0-1 var et faktum.
Ranheim-stopper Ivar Furu var nesten i sjokk etter kampslutt, da han pratet med Eurosport.
– Det hadde jeg aldri trodd etter førsteomgangen vår. Vi prøvde å gi dem mål. Heldigvis står gjennom det og hever oss betraktelig i andreomgangen. Det er vanvittig deilig å reise herfra med tre poeng.
– Det er helt utrolig. Det har butta i mot. Men så utfører vi et ran her – et vaskeekte ran – det er ingenting som er bedre enn det, ler han.

Nilsen: – Ikke godt nok

– Det er ikke godt nok, rett og slett. En av de viktigste ferdighetene i fotball er å score, og det gjør vi ikke om dagen. I dag kunne vi spilt til i morgen, og vi hadde fortsatt ikke scoret, sier en tydelig skuffet Lars Arne Nilsen etter kampen.
Han har ingen simpel forklaring på det problemet.
– Vi kan godt gå bak resultatet, men fakta er at vi ikke scorer mål, og det er ikke bra nok. Vi spiller egentlig en god kamp og skaper sjanser.
– Vi kan ikke komme med unnskyldninger lenger. Det er en ferdighet vi mangler akkurat nå.

– Brutalt straffet

Resultatet fikk også Kjetil Rekdal, som var gjest i "Fotball Direkte" på Eurosport Norge, til å reagere. Han lar seg ikke imponere av hvordan Brann ser ut per dags dato.
– Brann var et 4-3-3-lag. Bunnsolide, kyniske, masse dødballer og gjerrige. Nå har de prøvd å ta noen ekstra steg, og ting har nok ikke satt seg helt. Så gjør de noen feil som de ikke gjorde før og blir brutalt straffet for det, sier Rekdal i Eurosport-studioet.
Brann slet med å skape det helt store kampen gjennom. Men etter 19 minutter slo Rolantsson inn til Koomson som testet volley-tilslaget. Avslutningen var god, men Even Barli fikk dyttet til corner. Like etterpå var Koomson nok en gang nære, men avslutningen gikk en meter til side for mål.
Etter pause pangåpnet Ranheim. Andreomgangen var elleve minutter ung da trønderne skapte sin første målsjanse. Adria Lopez kombinerte på flott vis med Mads Reginiussen. Sistnevnte ble spilt fri gjennom og gjorde ingen feil alene med Håkon Opdal.
Brann hadde et fjell å bestige. Etter 68 minutter raget Bismar Acosta på bakre stolpe, da Yttergård Jensen slo inn. Acosta klarte ikke styre ballen mot mål, og den gikk via låret til stopperen og ut til femmeter. Også innbytter Bamba fikk skutt, uten å treffe mål, mens Gilbert Koomson heller aldri fant sluttproduktet han i utgangspunktet har.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21