MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
Eliteserie-lagene ser slutten på en knallhard oppkjøring med tøffe økter og en rekke treningskamper. Supportere og media spår utfallet av sesongen og dømmer klubbenes tilstand, mye basert på prestasjonene og resultatene i disse kampene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er gøy og spennende med treningskamper, men det hjelper deg null og niks med gode resultater der, sier Ruben Yttergård Jenssen.
Sammen med midtbanekompis Kristoffer Barmen er han gjest i Eurosports Eliteserie-podcast mens laget forbereder seg til ny sesong, blant annet med to økter om dagen på Marbella.
– Jeg husker fra det første året Molde vant gull med Ole Gunnar Solkjær. Da slo vi dem 5-0 i treningskamp, men det hjalp lite, kommenterer mannen med 36 landskamper for Norge.
Året han snakker om er 2011. Yttergård Jenssens Tromsø havnet på andreplass bak den nåværende Manchester United-managerens blå disipler da alvoret var i gang.
(Artikkelen fortsetter under)
Med bakgrunn fra både tysk og nederlandsk fotball vet også 30-åringen litt om hva han snakker om, når han fastslår at «treningskampene er ikke så viktige i utlandet».
– Det er bare i Norge vi har treningskamp-tabell. I utlandet spiller man gjerne 45 minutter hver. Det er trening. Ofte har de en hardøkt først også, sier han og drar noen eksempler:
– Jeg husker med Tromsø, da vi hadde fått noen hederlige resultater mot lag som Sjakhtar Donetsk og Anzji. Men så oppdaget vi at det var jo en grunn til det. Utenlandske lag spiller gjerne fire mot fire og løper 1000-metere på morgenen før kampen.
Sidemannen Barmen mener det handler lite om resultat, men om å se igjen det man trener på. Samtidig spilles kampene i en periode der lagene trener hardt.
– Det skal være tøft i oppkjøringen. Det er lange måneder, men man må ruste seg til seriestart.
– Vi legger det i banken, som det heter. Vi må bare klare å finne igjen banken, sier Yttergård Jenssen og gliser.
Og for dem som måtte lure: Brann har spilt seks treningskamper i 2019. De har slått Nest-Sotra (2-1), Kristiansund (3-1), Haugesund (3-0) og Rosenborg (1-0), spilt uavgjort mot Start (1-1) og tapt nå sist mot Bodø/Glimt (0-2).
Brann spiller sin siste treningskamp mot Sogndal, før seriestarten borte mot Odd 30. mars.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03