– Jeg er bergenser, og jeg elsker Brann. Jeg har drømt om å spille for Brann siden jeg kom inn portene på stadion da jeg var ti år gammel. Jeg har vel tilbrakt fem-seks dager i uken på Brann stadion siden jeg var ti, og jeg har hatt det veldig bra, forteller Barmen til Eurosports Eliteserie-podcast.
Midtbanespilleren har spilt i Brann siden han var ti år gammel, og den lokale gutten har også med seg Fredrik Haugen og Petter Strand som begge er født i Bergen denne sesongen. 25-åringen var på utgående kontrakt denne sesongen, men skrev i januar under på en ny treårsavtale.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Man har alltid muligheten til å dra et annet sted, men jeg har liksom aldri tenkt noe særlig seriøst over det. Det har gått i forbifarten, slik som det gjorde nå i vinter for eksempel. Jeg var på en utgående kontrakt, og jeg måtte ta en stilling til hva jeg skulle gjøre, sier han og legger til:
– Man tar hensyn til fotballen, men også det utenfor. Jeg har en dame som er i jobb og jeg har familie her, så alle de tingene er med i betraktningene når man tar en avgjørelse, og i tillegg så trives jeg veldig godt i Bergen, forteller 25-åringen i den siste episoden av Eurosports Eliteserie-podcast.

Hard konkurranse

Midtbanespilleren som har blitt en kulthelt i Brann, fikk mye tillit forrige sesong, før skadene satte en stopper for sesongen. Siden opprykket i 2015 har Barmen fått 72 kamper i Eliteserien, og funnet nettmaskene 16 ganger fra midtbaneposisjonen sin. Denne sesongen har Barmen en hard konkurranse om plassene på midtbanen med Kristoffer Løkberg, Petter Strand, Ruben Yttergård Jenssen, Amer Ordagic og Fredrik Haugen som alle utfordrer om en plass.
– Jeg kan spille de fleste posisjoner på banen, men i utgangspunktet konkurrerer jeg med alle om veldig mange posisjoner, forteller Barmen.
Se hele podcasten her: Artikkelen fortsetter under videoen.

Trøblete fjorårssesong

Barmen fikk sin debut for Brann allerede i 2011 da han var 18 år gammel. Da ble det med tre innhopp mot Tromsø, Sogndal og Vålerenga. Siden den gang har han spilt over 15 kamper hver sesong, og til tross for skadeproblemer i fjor ble det 23 kamper.
– Nakken har vært litt trøblete og jeg tok meg en tidlig sesongslutt når vi var ute av gullkampen i fjor. Jeg følte nakken hadde fått nok i løpet av sesongen. Det skulle ikke til mer enn en måned med ferie før jeg begynte å føle meg bedre, før han fortsetter.
– Når vi kom tilbake på trening jobbet jeg sakte men sikkert med å komme i gang igjen. Jeg kjente på kroppen og fant ut at dette her er helt strålende og den er fin igjen, sier Barmen.
Har du sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03