Molde - Brann 1-1
– Det var en vanskelig kamp. De hadde mange sjanser og kjørte oss, men vi fikk en enorm sjanse på slutten til å stjele det. Det hadde kanskje ikke vært helt fortjent, men når vi fikk den sjansen kan vi ikke være helt fornøyde. Alt i alt skal vi vel være fornøyde med ett poeng, sier Opdal til Eurosport.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
I en første omgang med stor intensitet koblet Molde et kraftig grep på Brann, og leverte tidvis en kanonade mot målet, men tverrliggeren var i veien. Brann-spillere og keeper Håkon Opdal kastet seg flere ganger i veien for de blåkleddes avslutninger.
Molde-kaptein Ruben Gabrielsen mente i pausen at laget gjorde så godt som alt rett – med unntak av å sette ballen i mål.
Og ikke engang da Fredrik Aursnes fikk sjansen fra straffemerket like før timen var spilt ville ballen i nettet. Han gikk for kraft og blåste kula i tverrliggeren.
Mannen som ble felt, Ohi Omoijuanfo, har brent to straffer tidligere i sesongen.
Og da gikk det som ofte går når et lag misbruker store sjanser. For noen minutter senere var det Brann som tok ledelsen, da ballen havnet i beina på Ruben Yttergård Jenssen, som med høyrefoten satte inn sitt første mål i Brann-trøya.
– Jeg har sagt at jeg må opp på dødball, jeg er livsfarlig, det ser du, sier midtbanemannen med et smil.
(Artikkelen fortsetter under):
Molde fortsatte å skape sjanser, men samtidig løftet Brann seg etter scoringen.
Opdal fortsatte storspillet og leverte flere gode redninger, men så – med sju minutter igjen av ordinær tid – gikk Ohi i bakken igjen, og ny straffe.
Denne gangen var det Leke James som gikk fram. Han leverte en leken straffe opp i det høyre hjørnet, og fikset utligning for Molde. Hans fjerde mål på to kamper, etter hat trick mot Strømsgodset forrige runde.
Innbytter Kristoffer Løkberg fikk en stor mulighet minutter senere, men sendte ballen like utenfor. Molde jaget på for en avgjørende scoring, men det var Veton Berisha som var nærmest på overtid. Brann spilte en mye bedre andre omgang, etter å ha slitt før pause.
– Det er en kamp vi er stolte av, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen.
Dermed slo de tilbake etter 0-4 mot Ranheim sist.
– Jeg tror vi fokuserte riktig før kampen. Det gjelder å stå imot, Molde er et godt lag og kommer til mange sjanser, men meg og forsvaret og resten av laget ofrer alt for å hindre dem i å få mål. Det er der det begynner. Og vi er gode på kontringer og har kjappe spillere som utfordrer Molde sine stoppere, så det er nesten så vi tar det, sier Opdal som selvsagt var fornøyd med egen innsats.
– Det er en god følelse, selvfølgelig. Jeg har mange redninger jeg er godt fornøyd med.
– Første omgang er strålende. Vi produserer sjanser og de ligger strødd i feltet for å blokkere. Andre omgang er også bra fram til de får scoringen sin, men det jeg liker er at vi ikke gir oss og får den til slutt. Det var en av dagene der Opdal må få klapp på skulderen, sa Molde-trener Erling Moe.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21