Lillestrøm - Brann: 1-3
Etter to strake tap trengte Brann en etterlengtet seier. Og etter scoringer av Petter Strand, Ruben Yttergård Jensen og Gilli Rolantsson sikret Brann tre poeng mot Lillestrøm.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Det er kjekt å spille helt fremme og fikk meg en scoring også, så da er det jo greit, sa en fornøyd Strand etter kampen.
– Opplever du at dere er med i medaljekampen?
– Nå har jeg ikke sjekket tabellen, vi er vel et lite stykke bak. Men det er fortsatt mye poeng å kjempe om, så vi kan fort ta medalje, la han til.
Brann-trener Lars Arne Nilsen fikk også spørsmål om medaljekampen.
– Vi får se på tabellen. Det er jo ti kamper igjen, og hvis vi fortsetter sånn så kan vi blande oss inn igjen. Men jeg er først og fremst glad for at vi får en seier og får tre poeng. Vi er tilbake og det ser ut som et fotballag igjen, sa han til Eurosport.
Lillestrøm-spillerne var ikke like fornøyd etter kampen.
– Det er en tøff kamp. Det er en kamp vi bestemmer oss for å gå ut å styre. Men vi holder ikke no tempo i kula og Brann ligger organisert bra, med en femmer bak der så vi klarer ikke å trenge igjennom. Det går litt for sakte og da skaper vi ikke de store sjansene, sa Simen Rafn etter kampen.
Se hele intervjuet med Lars Arne Nilsen her. Saken fortsetter under:

Situasjoner

Etter 13 minutter fikk Brann frispark fra ca. 20 meter. Petter Strand stod for skuddet som gikk via Lillestrøm-muren og inn i mål.
Men åtte minutter senere utlignet hjemmelaget. Simen Rafn fikk ballen foran mål og satte den enkelt inn i Brann-målet.
Håkon Opdal reagerte sterkt rett etter scoringen. Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, mente også først at målet skulle vært annulert for offside. Men etter å ha sett flere bilder så han at Taijo Teniste opphevet offsiden. Dermed stod det 1-1.
Men etter 33 minutter var igjen Brann i ledelsen. Ruben Kristiansen slo ballen inn foran mål, hvor Marko Maric ikke klarte å holde på den. På returen var Ruben Yttergård Jensen som enkelt kunne sette den i mål.
Med tre minutter igjen av første omgang, kom Maric ut for å møte ballen utenfor 16-meteren, men da han skal skyte den ut treffer han ikke ballen. Dermed prøver han å slenge seg etter ballen med hendene utenfor keeperfeltet. Brann ble hindret en målsjanse og Maric fikk det gule kortet.
– Det ser ut som direkte rødt for min del, men de mener at de fortsatt har god sjanse til å avklare det. Nei, sier jeg. Han tar jo ballen med vilje og vi kommer jo fire mot tre der. Så jeg føler at et rødt kunne vært på sin plass, sa målscorer Yttergård Jensen om situasjonen.
– Jeg følte at jeg måtte gå etter ballen. Men det var en misforståelse og ja, jeg er heldig at jeg får ballen på en måte med hånden min, sa Maric.
– Tror du at du skulle hatt rødt kort?
– Jeg vet ikke, det er ikke min avgjørelse.
Se hva Lillestrøms Thomas Lehne Olsen sa etter kampen her. Saken fortsetter under:

Tidlig scoring

Fem minutter ut i andre omgang økte Brann ledelsen.
Gilli Rolantsson kom på løp og og dro seg inn foran Lillestrøm-målet. Deretter satte han inn en suser forbi Maric og sørget for 3-1 for bortelaget. Brann-trener Lars Arne Nilsen feiret meg å slå begge hendene i bakken.
Lillestrøms Melgalvis satte inn hjemmelagets andre scoring kort tid etter, men ble avblåst for offside. Fotball Direkte-studio konkluderte til slutt med at ballen var borti armen til Eggen Rismark, noe som gjorde at det ikke var offside og det skulle vært scoring til Lillestrøm.
Oppgjørene mellom Brann og Lillestrøm har vært kjent for å inneholde mye, denne kampen var intet unntak. Etter 73 minutter ble Rolantsson truffet i ansiktet av Simen Kind Mikalsen som prøvde seg på et brassespark. Etter å ha blitt liggende nede en stund, kom han seg opp på bena igjen, men ble byttet ut.
Med ni minutter igjen av ordinær tid kom Lillestrøm til en enorm sjanse, men Melgalvis satte ballen rett utenfor.
Flere mål ble det ikke og Brann tok med seg tre poeng.
– Det var en prestasjon som ikke var god nok, spesielt i første halvdel. Jeg synes at vi tapte mot et bedre lag i dag, de var bedre i de fleste fasene, sa Lillestrøm-trener Jørgen Lennartsson etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21