Etter det Eurosport.no kan erfare blir Erlend Hustad Brann-spiss.
Notodden-spilleren har kontrakt med telemarksklubben frem til sommeren, og står dermed fritt til å signere for hvem han selv ønsker fra og med 1. juli.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.
Daglig leder i Notodden, Per Arne Hansen, er i England og ønsket ikke å kommentere saken ovenfor Eurosport onsdag.
Hustads karriere har skutt fart etter overgangen fra Molde til Notodden i 2016, da klubben spilte i 2. divisjon.
Forrige sesong noterte 22-åringen seg for ni scoringer og tre målgivende pasninger på 29 kamper for ferskingene i OBOS-ligaen.
Notodden-spilleren har i en lengre periode vært på radaren til flere norske klubber. I fjor sommer skrev RBnett at Hustad var ønsket av tre klubber i Eliteserien, samt flere Notodden-konkurrenter i OBOS-ligaen.
Eurosport.no er kjent med at Ull/Kisa i vinter skal ha ønsket Hustad som erstatter for Lars–Jørgen Salvesen, men Notodden-spissen takket nylig nei til klubben på Jessheim.
Etter at Brann slapp Steffen Lie Skålevik til Sarpsborg 08, står klubben igjen med Daouda Bamba, Markus Mehnert og Henrik Kjelsrud Johansen på spissplass.
Det er likvel ikke utenkelig at Brann vil gjøre et fremstøt for å sikre seg 22-åringen allerede i dette overgangsvinduet, slik de gjorde da Thomas Grøgaard i utgangspunktet hadde signert gratis fra Odd.
Onsdag formiddag satte bergenserne seg på flyet til Gran Canaria, hvor klubben skal være to uker på treningsleir.
Med på flyet sørover var også midtstopper Bismar Acosta, som det har vært spekulert i skal være på vei bort fra Brann.
En av klubbene som har hatt costaricaneren på radaren er Vålerenga, men da Eurosport.no konfronterte VIF-trener Ronny Deila med informasjonen tirsdag, avviste Deila at det foreløpig har vært samtaler mellom partene.
Brann har vært aktive i vinterens overgangsvindu, og sikret seg hele seks spillere. Flere av nykommerne fikk debuten i rødt da Nest-Sotra forrige uke ble slått 2-1 i treningskamp.
Kristoffer Løkberg var en av spillerne som viste seg frem da:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03