Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Branns millionkjøp ikke holder til gull: – Jeg ville solgt ham

Nicholas Noreng

Oppdatert 18/03/2019 klokken 14:55 GMT+1

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er i tvil om Daouda Bamba er god nok til å skyte Brann til suksess i Eliteserien.

Daouda Karamoko Bamba

Foto: Scanpix

– De er helt avhengige av at Bamba slår til for å kjempe om gullet. Jeg tror ikke han har kvalitetene til det, og det er problemet for de. Brann hadde trengt å få inn en spiss til om de vil kjempe om gullet.
– De må ut av landet for en ny spiss, det finnes nok ingen innenfor Norges grenser som kan være med å forbedre den plassen i dag, forteller Joacim Jonsson til Eurosport.no
Etter at Steffen Lie Skålevik ble solgt til Sarpsborg 08, har Brann tre spisser i stallen. I tillegg til Bamba er Azar Karadas og Henrik Kjelsrud Johansen alternativer for Brann-trener Lars Arne Nilsen. Disse to puttet forrige sesong bare ett mål hver for Brann.
I tillegg kommer Notodden spissen Erlend Hustad, som imponerte i OBOS-ligaen i fjor, til Brann til sommeren, mens Marcus Mehnert, som ble signert tidligere i vinter fra Asker, er allerede blitt lånt ut til naboklubben Nest-Sotra.
– De er ikke god nok de spissene Brann har nå. Jeg er usikker om Bamba er god nok, også når han er i form, sier Joacim Jönsson.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Lørdag meldte også BA at Lars Arne Nilsen vurderer å benke Daouda Bamba til sesongstarten på grunn av en ryggskade og manglende kampform. Med under to uker igjen av overgangsvinduet mener Eurosports fotballekspert at Brann må se seg om etter forsterkninger. Jonsson ville sett til OBOS-ligaen.
– Jeg mistenker at Brann ønsker å hente en spiss i løpet av de siste ukene før vinduet er ferdig. Dersom det skal komme en fra norsk fotball, og hvis jeg var Brann, hadde jeg klinket til på Akor Jerome Adams i Sogndal. Han er en interessant spiss. Han er ung og har mye av de egenskapene som skal til, sier før Jonsson legger til.
– Jeg ville prøvd å solgt Bamba før vinduet stenger, og gått for Adams. Det er klart at det er for tynt på spissplass hos Brann dersom de ønsker å gå for gullet.
19-åringen Adams fikk i fjor elleve innhopp for Sogndal, og noterte seg for ett mål etter han kom til klubben på sommeren fra Jamba Football Academy i Nigeria.
Har du sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame