• Godset spiller borte mot Vålerenga kl.20:00, 16. mai. Se kampen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Det har ikke gått som ønsket for Strømsgodset i sesonginnledningen, og de står med kun én seier på de syv første kampene. Det plasserer dem nest sist på tabellen. Nå er det klart at de også mister treneren sin på grunn av helsemessige forhold.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Ifølge Drammens Tidende ble avgjørelsen tatt tirsdag kveld.
– Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier Bjørn Petter Ingebretsen i en pressemelding.
I pressemeldingen står det at han er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer med umiddelbar virkning. Avgjørelsen er tatt i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien.
LES OGSÅ: Kwarasey om Godset-kompisene: – Ikke kult å se at de sliter

Jakter ny trener

Håkon Wibe-Lund, som i dag er assistenttrener skal lede laget den neste kampen, som er borte mot Vålerenga allerede lørdag til 16. mai-kampen. Klubben setter i gang jakten på ny hovedtrener med en gang.
Saken fortsetter etter videoen:
Eurosport.no fikk en prat med Wibe-Lund, onsdag. Han hadde fått beskjeden om at han leder laget i neste kamp så sent som kl.23 tirsdag kveld.
– Bjørn Petter er en sterk man og han har stått last og brast med Godset i lang tid. Han er for meg en far i fotballmiljøet, og det var han som hentet meg i 2015, så vi kjenner hverandre godt. Han har vært syk før, og at han må trekke seg er selvfølgelig trist, sier Wibe-Lund.
I den tøffe trenerbransjen er det mange faktorer som kan spille inn på kroppen. Og det er ikke første gangen Godset-treneren har måttet ta hensyn til egen helse. I 2016 fikk 51-åringen et lite hjerteinfarkt, og etter et lite forsøk på comeback samme året måtte han ta en pause fra treneryrket.
– Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier klubblege Erik Dag Knudsen i en pressemelding.
Saken fortsetter etter videoen:
At ytre faktorer kan påvirke er også Eurosports fotballekspert enig.
– Treneryrket er brutalt og totalpakken krever ekstremt mye av deg. Det er aldri hyggelig når noe sånt skjer, men for et Godset-lag som har slitt enormt så har de vært inne i en blindgate som de trenger å komme ut av. Det kan bli bedre med en forandring rent sportslig, sier Jonsson.
LES OGSÅ: Jonsson: – De har ikke kvaliteten til å slåss om medaljer

Ville snu trenden

BP har ledet Godset i to perioder, der han står med seriesølv i 2015 og cupfinale i fjor. Som assistenttrener og toppspillerutvikler var han med på cupgull i 2010, seriesølv i 2012 og seriegull i 2013.
– Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet. Jeg vil takke alle for god hjelp og støtte, selv om det er noen man jobber tettere sammen med enn andre, sier Ingebretsen i pressemeldingen.
Bjørn Petter Ingebretsen er fast ansatt i Strømsgodset og vil gå over i en annen rolle i klubben når han igjen er friskmeldt, melder klubben.
– Da BP fikk jobben som hovedtrener var det et samlet Strømsgodset som stod bak dette. Styret, ledelse og supportere bifalt ansettelsen og ønsket at BP skulle lykkes. For oss var han rett mann til rett tid, men når han nå innser at totalbelastningen som hovedtrener blir for stor rent helsemessig, støtter vi ham og håper at han snart er klar igjen for andre oppgaver i Strømsgodset. Vi ønsker BP god bedring, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53