Stabæks stjernespiss Franck Boli er klar for Ferencváros. Det bekrefter Stabæk torsdag.
Spissen, som har vært vital for at Stabæk skal score mål, har vært i Ungarn i et lite døgn og har bestått den medisinske sjekken. Ferencváros kjemper om en plass i gruppespillet i Champions League til høsten.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
– Her kan det bli Europa League eller Champions League, det er stas. Det er godt å være her. Ferencváros er det beste laget i Ungarn. Klubben har en stolt historie og har vunnet mange titler. Fasilitetene er veldig bra og alt virker å være veldig profesjonelt, sier Boli.
Spissen ble toppscorer i fjorårets Eliteserie-sesong tross at Stabæk måtte ut i kvalifisering for å berge plassen. Sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelse torsdag, men sier følgende til klubbens hjemmeside:
– Vi skulle gjerne hatt Franck her lenger. Men det var forskjellige hensyn vi måtte ta. Det var en betydelig sum penger som kom på bordet. I tillegg så har Franck levert og vært lojal mot klubben. Til slutt landet vi på at dette er en god løsning for begge parter. Vi er veldig takknemlig for at Franck signerte ny kontrakt i vinter. Uten den kontrakten hadde vi nå snakket om vekslepenger. Jeg tror også Franck er evig takknemlig for alt Stabæk har gjort for ham, at vi hentet han tilbake da han var skadet og var med på å bygge han opp igjen.
25-åringen har vært svært ettertraktet blant utenlandske klubber tidligere og Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er ikke overrasket over at spissen nå drar fra Nadderud.
– Det er helt som forventet. Jeg tror Stabæk har forventet at han skulle forsvinne i sommer og dette er nok helt etter planen deres. De har allerede hentet en spiss og kommer nok til å hente en til. De har vært linket til Benjamin Stokke for eksempel og det er nok ikke helt usannsynlig at de henter ham. Men Boli er et enormt tap. Han er en av de beste angriperne i Eliteserien og hadde det ikke vært for ham hadde de hatt et halvannet bein i OBOS-ligaen. Det er brutalt, men de er forberedt på det, sier Jonsson.
– Setter de Eliteserie-kontrakten i fare i høst?
– Ja, naturligvis, men de har ikke noe valg. Selger de ikke, har de ikke noen store inntekter. De er beredt på å selge spillerne sine og dette er måten de generer penger på, så må de være flinke til å hente inn erstattere.
Saken fortsetter under videoen:
Eurosports fotballekspert har et tydelig råd til Stabæk nå som Boli er borte:
– Nå må de gå etter et trygt og sikkert kort for å erstatte Boli. De kan ikke gamble. De må nok bruke litt penger og det er de nok klare for å gjøre. En del av pengene fra Boli-salget kan gå til å lønne en ny spiss. De må hente inn en som har levert på dette nivået tidligere.
Boli kom til Stabæk for sitt andre opphold i klubben i 2017. Det første oppholdet var mellom 2012 og 2015. Spissen har også vært utlånt til Aalesund.
I Ferencváros blir Boli lagkompis med Tokmac Nguen.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01