Av: Carsten Skjelbreid
– Jeg føler meg sikker på at det kommer permitteringer. Klubbene har ikke noe annet valg økonomisk, sier Lars Bohinen til Eurosport.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
AaFK-treneren er i hjemmekarantene etter klubbens treningsopphold i Spania, og har i likhet med resten av idretts-Norge forbud mot fellestrening.
Spillerne er også i karantene på grunn av utenlandsoppholdet.
– Spillerne har fått en ball og diverse treningsprogram for å vedlikeholde det vi har gjort til nå. Men jeg forventer jo naturligvis at de er i dårligere form når de kommer tilbake. Men her er alle klubbene i samme båt. Det er en vanskelig situasjon for alle.
Han er langt mer bekymret for de økonomiske ringvirkningene koronaviruset får for norsk fotball. Og han tror permitteringer kommer til å skje raskt.
– Det er ikke aktuelt for klubbene å gå konkurs. Det bedre at vi permitteres og kommer tilbake senere enn at klubbene går konkurs, understreker Bohinen.
Men i tillegg til permitteringer tror han også det blir høyaktuelt å kutte lønninger i norsk fotball. Bohinen tror det er eneste måten å sikre forsvarlig drift av klubbene.
– Det som kan tvinge seg frem er et kollektivt lønnskutt for å komme oss gjennom dette. Det er en naturlig måte for vår del å sikre arbeidsplassene i den kommende perioden.
Han påpeker at situasjonen næringslivet for tiden befinner seg i også vil påvirke inntektene til idrettslag i Norge. Dette fører igjen til mindre penger totalt sett.
– Mange av klubbenes samarbeidspartnere er ikke like betalingsdyktige lenger. Her må det finnes frem til en felles akseptabel løsning frem til klubbene får penger.
Og en akseptabel løsning for Bohinen er lønnskutt. Han appellerer til den norske dugnadsånden.
– Jeg er villig til å gjøre det norsk fotball mener er nødvendig for å holde oss flytende. Dette er ekstremt problematisk for oss alle. Men det er en veldig solidaritetsfølelse i Norge og den norske ånden er dugnadsånden, sier Aalesund-treneren.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03