Han tok Stavanger med storm da han ble hentet fra Nest Sotra i fjor sommer. Men en komplisert skade i vrista mot gamleklubben i sesongens første oppkjøringskamp har gjort at Vikings Johnny Furdal fortsatt venter på Eliteserie-debuten.
– Det har vært kjedelig, det skal jeg ikke nekte for. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle være ute i fire måneder når jeg hinket av banen. Jeg tenkte i utgangspunktet at det bare var en smell, men så dukket det opp ting i MR-undersøkelsen. Det var en komplisert sak, hvor flere leddkapsler i vrista ble ødelagt. Det var mye nerver som ble skadet, og det har tatt lang tid å lege, sier Furdal til Eurosport.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55

– Gi meg en måned, så skal jeg være der

Nå er det endelig klart for comeback. 33-åringen hadde sin første balløkt i forrige uke, og onsdag får han etter all sannsynlighet minutter i treningskampen mot Start.
– Hvordan er følelsen før onsdag?
– Den er at det blir uvant, men kjekt. Det er deilig å være tilbake, men det er jo uvant. Du kommer tilbake til en hverdag der du spiller med folk som er inne i en rytme og skikkelig matchfit. Når du selv har vært ute i flere måneder, henger du naturligvis litt etter. Men det er noen småglimt der du er med, så det tar jeg med meg.
– Hvor lang tid trenger du for å være tilbake for fullt?
– Jeg må nok ha minst et par uker til med fotballtrening før steget er tilbake til der det skal være. Så tar det nok enda litt lenger tid før toppformen er prikket – gi meg en måned, så skal jeg være der.
Furdal innrømmer at det har vært tøft å stå og se på lagkameratene legge grunnlaget for Eliteserie-tilværelsen.
– Det tøffeste har vært å stå og se på når gutta trener. Heldigvis er styrkerommet motsatt vei, så jeg ser ikke på de når jeg selv holder på, he he. Jeg har prøvd å fokusere på det at jeg faktisk er veldig priviligert som får holde på med dette på fulltid, og så har det jo vært veldig inspirerende å se hvordan guttene har levert i Eliteserien.

Imponert over lagkameratene

For der mange spådde Stavanger-klubben nord og ned før sesongstart, har Bjarne Berntsen og co levert over all forventning til nå. Etter at en tredjedel av sesongen er spilt ligger laget trygt plassert midt på tabellen, sju poeng over streken.
– Det har vært utrolig kjekt å se. Jeg er ekstremt imponert over hvordan flere av spillerne har hevet seg fra fjoråret, hvor det kanskje var noen som jukset i visse deler av spillet. Nå gjør alle jobben begge veier, og spesielt det defensive har fungert veldig bra.
– Og med fjorårssesongens spiller i OBOS-ligaen tilbake, så blir det offensive enda bedre det også?
– Det kan jeg aldri se for meg, ler Furdal.
Det var nok mange som rynket på nesen da Bjarne Berntsen i fjor sommer hentet inn (daværende) 32-åring fra Nest Sotra. Men Furdal, som mange aldri har skjønt hvorfor ikke har fått sjansen i en større klubb tidligere, viste seg å være et ordentlig kupp.

– Mange er nok skeptiske til å hente en oppi åra

For med 12 målpoeng (fem mål og sju målgivende) på like mange kamper ble han en av de viktigste bidragsyterne til Eliteserie-returen. I tillegg ble han altså kåret til årets spiller i OBOS-ligaen.
– Først og fremst så er jeg veldig takknemlig i forhold til at jeg fikk sjansen fra Bjarne og Viking. Det er nok mange som er skeptiske når man henter inn spillere oppi åra, men historien viser jo at man trenger litt rutine inni mellom alle ungguttene. Det er viktig med en balansegang, og at man har folk som kan gi råd til de yngre. Nå føler jeg meg heller ikke som en 33-åring, og jeg tenker at så lenge man koser seg med fotballen og henger med, så er ikke alderen viktig. Det er det flere enn meg selv som har bevist.
– Du ble tidlig en publikumsfavoritt. Forutenom det uheldige skadehoppholdet, hvordan har tiden i Viking vært?
– Den har vært veldig bra. Det er utrolig fin gruppe mennesker som tok meg godt imot og ga meg tillit fra dag én. Det er mye potensiale i klubben, og nå begynner det å vise seg. Byen har vært i full fyr i det siste, og det er gøy.
– Har du en beskjed til Viking-fansen før du nå trår ut på matta igjen?
– For det første vil jeg takke for all støtten jeg fikk i fjor, det var utrolig kjekt. Det har vært veldig mye folk på SR-Bank Arena i år, og jeg håper det fortsetter, avslutter Furdal.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21