Oppdatert 12/05/2019 klokken 20:31 GMT+2

Kristoffer Haraldseid stod frem da Moldes offensive stjerner sviktet.

haraldseid

Molde – Mjøndalen 1-0
27. august 2016 var forrige gang Kristoffer Haraldseid hadde scoret i Eliteserien før Moldes møte med Mjøndalen. På en dag der hjemmelagets offensive stjernegalleri slet med uttellingen, passet det greit å gjøre det igjen – knappe to år og ni måneder siden forrige gang.
Se alle høydepunktene her (saken fortsetter under):
For det var Moldes defensive spillere som måtte gjøre det denne søndagen. Etter flust av misbrukte muligheter – blant annet et straffespark som Ohi satte himmelhøyt over – vartet Ruben Gabrielsen opp med en bakromspasning i Cesc Fabregas-klassen. Nedtaket og avslutningen til Haraldseid stod ikke tilbake for mye det heller – høyrebacken var iskald og trillet ballen til side for tidligere Molde-keeper Mathias Eriksen Ranmark.
– Han er en evighetsmaskin! Det er en fantastisk pasning fra Gabrielsen, og avslutningen står i stil, utbrøt Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Scoringen ble kampens eneste. 1-0-seieren gjør at Molde fortsatt topper tabellen, fem poeng foran Bodø/Glimt (som slo FK Haugesund 1-0 borte) med én kamp mer spilt.

Sjansesløseri før pause

Molde gikk ut i hundre, og Leke James, som fikk sjansen fra start, kunne sendt vertene foran allerede etter tre minutter. Magnus Wolff Eikrem styrte som vanlig det meste av Moldes offensive spill, men enten så var avslutningene for svake eller så var ikke den siste og avgjørende pasningen presis nok.
Stormløpet avtok litt midtveis i første omgang, men tok seg kraftig opp igjen inn mot pause. Det var tilløp til kaos i MIF-feltet flere ganger, men gjestene slapp unna med skrekken gang på gang.
– De ligger tette og kompakte med fem bak, så det er tøft. Men vi må bare fortsette å kjøre på, sa Ohi i pausen.
– Kampplanen vår har fungert bra, sa Mjøndalen-stopper Sondre Solholm Johansen.

Straffemiss og uventet matchvinner

Det utsagnet holdt til det var spilt et knapt minutt av den andre omgangen – for da var Johansen syndebukk da han felte Leke James og ga Ohi muligheten fra straffemerket. Men den brennhete Molde-spissen skjøt ballen himmelhøyt over.
– Den går ikke bare litt over. Den går langt over. For en miss av Ohi, konkluderte Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Like før timen fikk Ohi muligheten til å rette opp missen, men avslutningen fra godt hold traff stolpen.
Da tok Moldes defensive spillere ansvar. Ruben Gabrielsen fant Kristoffer Haraldseid med en nydelig crosser bak Mjøndalen-forsvaret, og høyrebacken tok ned og avsluttet kontant i nettet.
Dermed måtte Mjøndalen opp og frem, noe som skapte en mer åpen kamp den siste halvtimen. Likevel uteble de store sjansene, og hjemmelaget kunne kontrollere inn tre nye poeng.