BODØ/OSLO (Eurosport.no)
Bodø/Glimt – Ranheim 5-1 (1-0)
For kampen som startet som en rolig affære tok seg virkelig opp. To mål fra Layouni, to fra innbytter Herrem og en kjempetabbe fra Even Barli var noe av det man fikk servert på Aspmyra.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Spiss Geir André Herrem var vraket før kampen. Han svarte på det ved å komme inn med ti minutter igjen og score to kjappe mål.
– Geir er god når han kommer fra benken. Kanskje han ikke skal starte mer, lo Zinckernagel i intervjuet etter kampen.
Amor Layouni fortsatte der han slapp tidligere i sesongen og noterte seg for to nye scoringer.
Philip Zinckernagel fikk sette prikken over i-en på tampen med sin 5-1-scoring.
– Det var deilig. Det var en tung fredag forrige uke (6-1-tap mot Vålerenga), så å komme tilbake hit og vinne 5-1 var herlig, sa han til Eurosport.

– Blytungt

– Det er blytungt. Jeg gir bort et mål, Even (Barli) gir bort et mål, og da blir det stygt til slutt, sa Valla Dønnem til Eurosport.
Han følte at han selv var med på å ødelegge Ranheims poengmuligheter.
– Vi er i kampen lenge, men tabbene våre sender oss ut av den igjen. Det er kjipt.
– Nå skal vi ta ferie, så skal vi komme sterkere tilbake fra dette.

Ranheim raknet

Ricardo måtte i aksjon for hjemmelaget allerede etter fem minutter. Tønne fikk lagt inn til Reginiussen som fyrte av fra like utenfor femmeteren, men sisteskansen reddet. Etter dette tok Bodø/Glimt over. Gultrøyene gikk også i føringen etter 25 minutter. Saltnes' pasning gjennom til Layouni var av høy klasse og formsplleren gjorde ingen feil.
Over i andre omgang la Layouni på til sin andre. Konradsen spilte til svensken som enkelt ekspederte 2-0. Men allerede 12 minutter etterpå kom reduseringen. Tønne fikk ballen i feltet, la enkelt til Mads Reginiussen som etter et par touch la ballen i nettet. Det var kamp igjen på Aspmyra.
Men så raknet det fullstendig for gjestene. Først skjøt keeper Barli rett i beinet på innbytter Geir André Herrem som jaget etter det som så ut som en sovende keeper. Deretter hadde Valla Dønnem et stygt balltap på midten. Geir André Herrem snappet ballen, skar gjennom Ranheim-forsvaret og la ballen bak Barli i buret til 4-1.
Og for å gjøre vondt verre for Ranheim. Helt på tampen vartet hjemmelaget opp med en mønsterkontring. Zinckernagel var sist på ballen for de gule. 5-1 var et faktum.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49