ULLEVAAL (Eurosport.no):
Tirsdag møtte Eurosport.no en spent Bjarne Berntsen på Ullevaal, der han i likhet med resten av Eliteseriens trenere og kapteiner var til stede for et felles «Kick off». Bare få dager gjenstår før det braker løs med seriestart hjemme mot Kristiansund.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg er veldig spent, og vi gleder oss til komme i gang. Forberedelsesperioden har vært veldig bra. Vi har hatt fantastiske forhold på vår arena i hele vinter, så vi har kunnet trene hjemme hele veien, utenom to opphold på Marbella. Det har vært akkurat som ønsket.
Les også: Akilleshælen i Viking: – De kan få store problemer
Vinteren har som han selv sier vært litt både og. De har gått på noen smeller mot gode utenlandske lag, vunnet mot de lokale lagene de har møtt og spilt uavgjort mot Odd og slått Haugesund 4-0.
– Vi føler vi er bra i rute, men det blir knalltøft.
– Flere, blant annet Eurosport, tipper dere helt i bunnen. Hva tenker du om det?
– Jeg tenker at det kan være naturlig. Vi er et nyopprykket lag, og har hatt lite midler til å hente inn mange nye. Vi har en veldig kontinuitet med tanke på laget i fjor da vi rykket opp, og jeg føler det er et spennende lag, men det er ikke overraskende at vi er tippet langt nede. Men på lik linje som Ranheim, Kristiansund og Haugesund har overrasket, så håper vi at vi skal være gode nok til å overraske i år.

Holdt nullen

Og skal Viking klare det, trekker Berntsen frem noen nøkkelpunkter som må klaffe.
– Vi er avhengige av å ha et veldig sterkt kollektiv, og så må vi fortsette å produsere målsjanser og score mål som vi gjorde i fjor, da vi var mestscorende. Den siste tingen som er helt avgjørende for oss er at vi må opptre mye tettere og bedre defensivt som lag enn vi gjorde i fjor, sier Berntsen som har sett fremgang:
– Vi holdt nullen mot Sandefjord, vi holdt nullen mot Haugesund og vi holdt nullen mot Eik. Så det er i hvert fall en viss fremgang i løpet av vinteren. Vi ser mer solide ut nå.
Spill Eliteserien Fantasy. Sett opp ditt lag her!
Inn er Runar Hove (Florø), Axel Oscar Andresson (Reading) og Samuel Kari Fridjonsson (Vålerenga) kommet. På spørsmål om hvordan det har vært å jobbe i vinter, med såpass begrensede økonomiske ressurser, avviser Berntsen at det har vært frustrerende.
– Nei, det har jeg vært klar over siden jeg sa ja til denne jobben før fjorårssesongen. Da må vi bare innstille oss på at det er slik og gjøre det beste ut av det. Og prøve å finne de rette typene som passer inn i det vi har. Så jeg er ganske optimistisk. Vi har en klar målsetting, og det er å holde oss og komme på trygg plass så fort som mulig. Jeg tror vi har en spillerstall som kan få til det på vårt beste.

Ferdighandlet

Overgangsvinduet i norsk fotball stenger 1. april. Altså rett etter at lagene har vært gjennom første serierunde. I Viking skjer det neppe veldig mye spennende på den fronten de siste dagene.
– Hvis det ikke skjer noen helt spesielle ting, så er vi ferdighandlet. Jeg tror ikke det blir de helt store endringene de få dagene som er igjen.
I en lang periode har klubben blitt koblet til Rapid Wien-angriperen Veton Berisha. Ivrige støttespillere har til og med forsøkt å starte en innsamlingsaksjon for å få den tidligere Viking-yndlingen hjem, men prisen, som skal ligge på om lag syv millioner kroner, er for høy.
Les også: Har startet innsamlingsaksjon for å hente hjem lokal profil
– Det er en situasjon som gjør at det er helt umulig for oss, av økonomiske årsaker, å i det hele tenke på at han kan bli aktuell for Viking, sier Berntsen til Eurosport.no.
– Stemmer det at det også har vært aktuelt å prøve å låne ham?
– Ikke så lenge klubben sa nei.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03