MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
Bendtner har de siste dagene slitt med en liten strekk bak på låret og var usikker til treningskampen mot Brann. Fredag meldte Adresseavisen at han muligens ble klar, mens lørdag bekreftet Horneland ovenfor Eurosport at han er klar og kommer til å starte kampen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Han har meldt seg på han, så det er bra, sier Horneland til Eurosport.
– Skal han starte?
– Han skal starte i morgen.
Søndagens kamp mot Brann blir danskens første oppkjøringskamp for året. Horneland tror det blir bra for han å komme i gang med kamptrening.
– Jeg tror det er bra trening for han. Men så kan vi ikke forvente allverdens av han, for han har få fotballtreninger i beltet. Men det er en klok spiller, som må få lov til å spille seg i form, sier Horneland og legger til at også Samuel Adegbenro starter morgendagens kamp.
– Nicklas spiller ikke fullt, så må vi se på det litt etter hvert. Så får vi se med Samuel (Adegbenro) og Pål (André Helland) om de skal spille fullt, legger han til.
Saken fortsetter under:
Bendtner selv ser frem til å få startet kamptreningen.
– Planen har hele tiden vært at jeg skulle spille, men jeg hadde en liten strekk bak på låret. Det var litt naturlig med tanke på hvordan laget skal være i morgen, men nå når det har vært bra de siste fire dagene, er det ikke noen grunn til å ikke spille, sier Rosenborg-spilleren til Eurosport.
Horneland sier at troppen er godt motivert for treningskampen mot Brann.
– Det er en kamp som guttene våre motiverer seg veldig for, så det er to motiverte lag. Det er ikke alltid treningskampene blir så stabile, men i morgen så tror jeg det blir mer stabilt, sier han.
– Hva har dere fokusert på inn mot denne kampen?
– Vi må ha noen tydelig oppspill og tydelige igangsettinger og angrep. Så må vi ha et tydelig defensivt spill. Vi ønsker å komme oss tilbake til Sundsvall-kampen med tanke på helheten. At laget tenker noen lunde likt i alle fasene. Mot Ranheim og de andre kampene, så har det vært spredt og et puslespill som må pusles sammen. Vi må få puslet brikkene bedre på plass, legger RBK-treneren til.
På Rosenborgs hjemmeside meldes det også at Vegar Eggen Hedenstad starter for første gang etter ankel-operasjonen i desember.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03