Som Eurosport kunne melde søndag er det Mikael Stahre som blir ny Sarpsborg 08-trener. Det kom frem på en pressekonferanse mandag.
– Dette er en klubb som vil noe, som vil framover, som jobber hardt og setter de idrettslige vurderingene og lagarbeid høyt. Jeg har fulgt klubben tett og vet hvor klubbens styrker ligger. Vi har et sammenfallende syn på hvordan fotball skal spilles og hvordan vi tar klubben videre, sa Stahre.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han har signert på en treårsavtale med klubben.
– Vi er usedvanlig glade for å ha landet en av Skandinavias aller beste trenere, sa Sarpsborgs daglige leder Cato Haug.
44 år gamle Stahre har lang fartstid som trener og er mest kjent for å ha ført Stockholmsklubben AIK til gull i både Allsvenskan og den svenske cupen i 2009.

Førstevalget

Sportssjef Thomas Berntsen gjorde det klart at Stahre var blant de første navnene som havnet på blokka da Geir Bakke gikk til Lillestrøm. Siden ble det konkludert med at 44-åringen var mannen man ønsket.
– Vi sitter her med førstevalget vårt, og det er vi glade for, sa Berntsen, og la til at man håper svensken kan løfte Sarpsborg til nye høyder.
– Mikael Stahre er en offensiv anlagt trener med gode meritter. I Sverige har han levert fantastiske resultater med alle klubber han har ledet i Allsvenskan. Han står for en fotball vi tror vil passe Sarpsborg 08 veldig godt. Underveis i prosessen har han seilet opp som vårt klare førstevalg. Vi er trygge på at dette blir en god match, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmeside.
Stahre har sist vært trener for MLS-klubben San Jose Earthquakes, før han i september 2018 fikk sparken som trener.
– Kommende sesong kan være definerende for de neste ti årene i Sarpsborg. Derfor synes jeg det er smart å gå for en trener med erfaring som har gode resultater i Sverige å vise til, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson søndag.

Hjemme best

Trenerkarrieren til Stahre har vært preget av gode resultater i Sverige og korte opphold i utlandet.
Etter suksessen med AIK ble han ansatt som trener i greske Panionos, men et halvt år senere måtte han gå av etter svake resultater.
Han fikk en flott retur i svensk fotball fra 2012 til 2014 med IFK Göteborg, som endte med tredje- og annenplass i serien og et nytt cupgull. Det førte til ny jobb utenlands som trener for Dalian Yifang i den kinesiske superligaen, men det engasjementet varte heller ikke mer enn et år.
Videre fulgte nok en retur til Allsvenskan, hvilket endte med 4.-plass med Häcken i 2017. Det ledet til at Sarpsborgs nye trener fikk sjansen i amerikanske MLS med San Jose Earthquakes.
(Eurosport.no/©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03