Scanpix

Dette er Sarpsborg 08s nye trener: – Vet hvor klubbens styrker ligger

Dette er Sarpsborg 08s nye trener: – Vet hvor klubbens styrker ligger

13/01/2020 10:02Oppdatert 13/01/2020 10:28

Sarpsborg 08s nye trener ble presentert på en pressekonferanse mandag.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

– Dette er en klubb som vil noe, som vil framover, som jobber hardt og setter de idrettslige vurderingene og lagarbeid høyt. Jeg har fulgt klubben tett og vet hvor klubbens styrker ligger. Vi har et sammenfallende syn på hvordan fotball skal spilles og hvordan vi tar klubben videre, sa Stahre.

Han har signert på en treårsavtale med klubben.

– Vi er usedvanlig glade for å ha landet en av Skandinavias aller beste trenere, sa Sarpsborgs daglige leder Cato Haug.

44 år gamle Stahre har lang fartstid som trener og er mest kjent for å ha ført Stockholmsklubben AIK til gull i både Allsvenskan og den svenske cupen i 2009.

Førstevalget

Sportssjef Thomas Berntsen gjorde det klart at Stahre var blant de første navnene som havnet på blokka da Geir Bakke gikk til Lillestrøm. Siden ble det konkludert med at 44-åringen var mannen man ønsket.

– Vi sitter her med førstevalget vårt, og det er vi glade for, sa Berntsen, og la til at man håper svensken kan løfte Sarpsborg til nye høyder.

Stahre har sist vært trener for MLS-klubben San Jose Earthquakes, før han i september 2018 fikk sparken som trener.

– Kommende sesong kan være definerende for de neste ti årene i Sarpsborg. Derfor synes jeg det er smart å gå for en trener med erfaring som har gode resultater i Sverige å vise til, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson søndag.

Hjemme best

Trenerkarrieren til Stahre har vært preget av gode resultater i Sverige og korte opphold i utlandet.

Etter suksessen med AIK ble han ansatt som trener i greske Panionos, men et halvt år senere måtte han gå av etter svake resultater.

Han fikk en flott retur i svensk fotball fra 2012 til 2014 med IFK Göteborg, som endte med tredje- og annenplass i serien og et nytt cupgull. Det førte til ny jobb utenlands som trener for Dalian Yifang i den kinesiske superligaen, men det engasjementet varte heller ikke mer enn et år.

Videre fulgte nok en retur til Allsvenskan, hvilket endte med 4.-plass med Häcken i 2017. Det ledet til at Sarpsborgs nye trener fikk sjansen i amerikanske MLS med San Jose Earthquakes.

(Eurosport.no/©NTB)

Sett denne?

Video - Seieren har gitt nytt liv i Sarpsborg-garderoben: – Det kommer seg nå

01:58