VALLE (Eurosport.no):
Jørgen Horn kan miste hele sesongen med sin ankelskade og Sheldon Bateau anses som tapt denne sommeren, det betyr at Sarpsborg 08 må på stopperjakt. Nå bekrefter sportssjef Thomas Berntsen at den gamle Brann-helten Yah Amankwah er aktuell.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Bateau på vei ut

Med alle skadeproblemene i forsvar har Sheldon Bateau spilt seg til fast plass i Sarpsborg 08 denne våren. Men med overgangsvinduet åpent i Europa er det hektisk telefonaktivitet for tida for mannen fra Trinidad og Tobabo.
– Jeg er her nå, men målet er alltid å gå til et høyere nivå, en bedre liga, sier 28-åringen til Eurosport etter 1-1-kampen mot Vålerenga.
– Noe kan skje i sommer?
– Ja, det er stor sannsynlighet for det.
– Hvilken liga?
– Vi får se, smiler Bateau.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Til Polen eller Tyrkia?

Eurosport vet at det har vært interesse fra både Tyrkia og Polen for stopperen, som heller ikke utelukker en tur tilbake til Belgia (han spilte for Mechelen fra 2012 til 2015, før han ble lånt ut til KS Samara i russisk fotball).
– Hvor er det interesse fra, Thomas Berntsen?
– Det kan jeg ikke si noe om, som vanlig, svarer Sarpsborg 08s sportssjef.
Men sportssjefen er takknemlig overfor mannen fra Trinidad som kom til Østfold på en ettårskontrakt i vinter på den betingelse at han kunne få reise videre i sommer dersom det kom interesse fra større ligaer. I tillegg har Bateau gitt avkall på å spille Gold Cup for hjemlandet sitt, som også kunne vært et attraktivt utstillingsvindu, for å hjelpe 08 gjennom den tøffe perioden.
Derfor kommer ikke Sarpsborg 08 til å stille seg i veien for en overgang, selv om en exit passer dårlig med tanke på skadesituasjonen i laget.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Horn muligens ute for sesongen

For dette skjer samtidig som skadefraværet til Jørgen Horn ser ut til å bli langvarig. I verste fall må ulykkesfuglens ankel opereres, da er sesongen over.
– Det blir en utfordring for oss, men vi er vant til å leve med de og er godt forberedt om vi må gjøre forandringer bak, sier Berntsen.
– Kommer dere til å hente to stoppere dersom Bateau drar og Horn må operere?
– Vi kommer nok til å hente en eller to forsvarsspillere, nesten uavhengig av om Jørgen må operere eller ikke. Én stopper og en anvendelig back står på ønskelista. Vi ser helst etter en nordisk person med tanke på lederegenskaper, beskriver Berntsen.
Det betyr enda en ny stoppermakker for Nikolai Næss, som har hatt en meget solid vår for et Sarpsborg-lag som kun har sluppet inn 12 mål, tross sin skuffende tabellposisjon.
– Det har vært mange skader og nye stoppermakkere, og det hadde jeg i oppkjøringen også, men jeg føler vi har taklet det på en bra måte. Gutta som har kommet inn har adaptert seg bra. Jeg føler vi har vært solide. Vi slipper ikke til Vålerenga mye, vi er gode defensivt alle mann, sier Næss til Eurosport.
Se reportasjen her:

Tøyser med sjefene

Næss har et optimistisk – og noe humoristisk – syn på hvordan stopperproblemet kan løses.
– Hva tror du om en ny mann i sommer?
– Jeg tror det kommer til å gå fint jeg. Jeg har hørt at Berntsen og Bakke er klare, det er en livsfarlig duo! flirer 26-åringen.
– Da må det gå langs bakken – og sakte, parerer en lattermild Geir Bakke.
– Men trenger dere ny stopper?
– Ja, det gjør vi. Vi vet at Sheldon ser ut til å fyke ut igjen, også har vi Jørgen Horn som det ser tynt ut for i lang tid framover og en Utvik som er i gang som smått med trening, men trenger tid.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Norge-retur for Brann-kjenning?

Det kan fort bli en gammel Brann og Sandefjord-kjenning. Yah Amankwah har tilbragt 2,5 år i danske Hobro som så vidt unngikk nedrykk fra Superligaen, men er på utgående kontrakt og er aktuell for en retur til Norge.
– Ja, han kjenner jeg litt til, han er ute i markedet nå, sammen med andre spillere, selvsagt. Det har skjedd noe nå de siste par dagene og Thomas pleier ikke stresse meg så mye med det inn før kamp, så jeg får høre med ham, sier Bakke.
– Vi har vært mye i Danmark og han har spilt godt der nede og spiller uke ut og uke inn og er en fin gutt. Det er et navn som er oppe i bollen hos oss, men det regner jeg med at han er i flere klubber, tror Berntsen.
Sportssjefen ser ikke bort i fra at det kan bli enda et hektisk overgangsvindu for sarpingene.
– Vi vet hvordan dynamikken er om sommeren, det blir forandringer. Det er noen som ikke har spilt så mye og vi kommer nok til å selge et par spillere, så det blir trafikk i Sarpsborg i sommer. De spillerne vi selger spiller stort sett også i de klubbene vi selger til også, sier Berntsen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43