Brann - Kristiansund 2-1
Ivorianeren fikk tillit fra start i tospann med Veton Berisha mot Kristiansund. Duoen på topp trengte ikke lang tid for å markere seg.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Allerede etter tre minutter fant de tonen da Berisha svingte ballen inn fra venstre til Bamba på første stolpe. Han videreførte ballen forbi KBK-keeper Sean McDermott til 1-0 for Brann.
– En mer perfekt start kan ikke en spissduo få! Berisha, Bamba, bang og 1-0, brøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim ut.
Bamba kom til Brann fra nettopp Kristiansund på overgangsvinduets siste dag i august 2018. Da hadde han vært KBK-spiller siden 2014.
Christian Eggen Rismark scoret 2-0 for Brann fra corner etter en drøy time før Sondre Sørli skapte spenning i sluttminuttene. Til slutt vant Brann med 2-1.
– Dette ble en god onsdag for meg. Men det viktigste er at laget jobber for hverandre. Jeg liker måten vi fremstår, og vi fortjener seieren her, sier Bamba til Eurosport etter kampen.
Spissen feiret målet sitt ved å stikke pekefingrene i ørene.
– Det er fordi jeg ikke hører på at snakket om meg. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier eller tenker om meg. Det som betyr noe for meg er å levere for laget. Jeg er glad det funket i dag, sier han.
Les også: Berg linkes til polske klubber.

Skal vurdere formasjonen

Etter kampen forklarte Brann-trener Lars Arne Nilsen at han satt igjen med en blandet følelse etter å ha testet 3-5-2 og Bamba med Berisha sammen på topp.
– Vi må tenke litt på 3-5-2-formasjonen, for vi har et lag som passer til det. Samtidig er jeg ikke helt fornøyd med måten vi gjør det på i dag. Nå fikk vi i hvert fall øvd på det i dag. Det er i hvert fall et alternativ for oss, sier Brann-treneren.
Han var spent på hvordan samarbeidet mellom Berisha og Bamba skulle fungere.
– De var litt av grunnen for at vi ønsket å teste dette i dag. Veton trekker naturlig litt ut venstre, mens Bamba holder seg inne sentralt, sier Nilsen.
Se høydepunktene her!

Frisk Berisha

Bergenserne var best i førsteomgang og kunne scoret flere mål før pause. Veton Berisha var av de friskeste, og viste ved flere anledninger fram hvorfor Brann angivelig bladde opp syv millioner kroner for å hente ham før sesongen. Blant annet kom han seg til en stor mulighet da McDermott akkuratt fikk satt ut beinet og hindret 0-2 etter om lag 23 minutter.
Kristiansund var på ingen måte ufarlige. Bendik Bye var blant annet frisk og skapte problemer for Brann-forsvaret ved flere anledninger.
Lars Arne Nilsen var ikke hundre prosent fornøyd til tross for at hans lag var best i første akt.
– Jeg er fornøyd med at vi scorer mål, men det er mye rart. Tidvis blir det litt for vilt, sier Nilsen om førsteomgangen.
Se video: Strømsgodset-spilleren håper han rekker Mjøndalen-derbyet.

Eggen Rismark-dobling

Etter pause var fortsatt Brann best. Etter en drøy time doblet Christian Eggen Rismark ledelsen etter en perfekt slått corner av Petter Strand. Midtstopperen fikk avslutte fra to-tre meter og styre ballen enkelt i nota.
– Han får stå helt alene og stupe ballen i mål, sier Eurosports fotballekspert, Tor Ole Skullerud.
På tampen ble det imidlertid spennende igjen da Bendik Bye satte fart langs KBKs høyreside. Han slo et perfekt innlegg til Andreas Hoven som sendte ballen i tverrliggeren. På returen dukket Sondre Sørli opp og reduserte for Kristiansund.
– En helt strålende overgang som resulterer i mål, sier Skullerud.
Kristiansund satte inn en skikkelig sluttspurt, og det var spenning i sluttminuttene. Likevel kom de aldri nærmere noen utligning, og Brann sikret sin første seier i 2019-sesongen med 2-1.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23