• Se Sarpsborg 08 - Kristiansund på søndag kl. 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport pluss. Få tilgang her!
SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no): På de seks første kampene har Sarpsborg fire uavgjorte, 5-5 i målforskjell og syv poeng.
– Spillemessig har det vært bra til tider, men vi har ikke scoret nok mål. Vi har hatt noen gode førsteomganger spesielt, men ikke det har ikke endt i nok poenguttelling. Vi er ikke fornøyde med poengfangsten, vi er delvis fornøyde med store deler av prestasjonene, men samtidig vet vi at må bli skarpere i en del faser for å plukke trepoengere i Eliteserien, sier Bakke til Eurosport.no.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Det er tidlig i sesongen og veldig tett på tabellen, så det er langt fra noen krisestemning i vårsola på Sarpsborg stadion. Men Bakke legger ikke skjul på at en seier, hele fire uavgjorte og ett tap på seks kamper ikke er det han ønsket seg. Så er spørsmålet hvordan laget hans skal klare å vippe de uavgjorte kampene over i sin favør:
– Skal man skrape dette helt ned i detaljer, så er det hårfine marginer som kunne gjort at noen av dem kunne bikket over til trepoengere. Når man spiller en rekke med uavgjorte, og så ender man den rekken med at det kommer et tap, så puster man litt tungt noen dager. Så henter man seg inn igjen. I dag var det full fyr og flamme her ute, og vi er nullstilte og klare. Og så må vi bli enda skarpere – og det er kjedelig å si på siste tredel – men det jo det det handler om.

Duket for Salvesen?

LES OGSÅ: Valgte å ikke kjøpe stopper i vinter: – Pengene er brukt på daukjøtt
Eurosport tar Bakke på ordet og lanserer hårfagre Lars Jørgen Salvesen som en mulig løsning dersom de sliter med hårfine marginer.
– Ja, han har vært inne og scoret mot Bodø/Glimt da han kom inn, og det er tett og jevnt mellom spissene. Det er mulig det er hans tur nå, sier Bakke med et lurt smil.
Spissen selv er klar for å snøre på seg skoene fra start. Sørlendingen har vært på banen i fem av seks kamper, men har kun startet én. Ett mål er også alt han har å vise til i målpoengprotokollen i år, men når Sarpsborg fortsetter å slite med å få ballen i mål kan det åpne for en start for Salvesen.
At det er der skoen trykker, er han i hvert fall veldig klar på.
– Det er scoringer som mangler, det er ingen tvil om det. At vi ikke har scoret mer enn ett mål i en kamp i år er for dårlig, rett og slett. Det handler om hele laget, men vi spissene skal jo ta litt ekstra ansvar å være de som står for målene, sier Salvesen, som også trekker frem at han tror målene vil komme hvis de fortsetter å jobbe «steinhardt».
LES OGSÅ: – Han er Eliteseriens største salgsobjekt

Vil score flest mål

– Dere har fem mål for og fem baklengsmål imot og er sånn sett i null; vil du helst være den som scorer flest mål eller den som slipper inn færrest?
– Selvsagt score flest mål, sier Bakke og setter opp et stort glis:
– Men dette henger jo litt i hop, hvordan kampene utarter seg, hvordan kampoppsettet er i inngangen på sesongen, hvilke lag du møter og så videre. Møter du formlag så må du ta litt hensyn til det, for da er det kanskje viktig å få stengt døra først og så raske med seg det man kan få med seg. Så er det på hjemmebane noen ganger at man vil få utløsningen der og få trykket på og scoret litt mål så det monner, sier Sarpsborg-treneren.
Bakke har mye større ambisjoner enn det de har fått til så langt denne sesongen. Og målet de jobber mot, er langt høyere enn det der de er i øyeblikket.
– 5-5 i målforskjell på seks kamper, det er ikke slik vi vil se ut. Vi har en ambisjon om at en gang i fremtiden så skal vi score dobbelt så mange mål som vi slipper inn og så skal vi ta to poeng i snitt stort sett over hele fjøla. Dit har vi lyst til å komme som klubb, men akkurat nå er det et stykke opp dit, sier Sarpsborg-treneren og smiler videre.
Søndag kommer Kristiansund til Østfold. De kommer fra en sen overtidsseier hjemme mot Tromsø, etter scoring av innbytter Meinhard Olsen seks minutter på overtid.
– Vi snakker selvsagt ikke i detaljer om hva vi tenker på Eurosport, men vi møter et godt lag. De er smarte, har gode trenere og ledere, et stort register, med både bakromstrussel, ballbesittelse og gode dødballer. De er et meget godt lag, som vant sist og har med den boosten hit, så det blir en knakande tøff kamp.
Se hva Kristoffer Zachariassen mener om mangelen på mål her:
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53