Tromsø - Ranheim: 4-2
Begge lag trengte sårt poeng for å komme seg opp fra neddrykksstriden, Ranheim på direkte nedrykk med 24 poeng og Tromsø med 25 poeng.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Men en kamp med flere mål var det til slutt Tromsø som gikk seierende ut av.
– Det var veldig viktig å ta tre poeng, men som jeg sa i garderoben nå det endrer ikke så mye. Det er fortsatt fire kamper igjen og vi trenger å vinne kamper, sa Tromsø-trener Simo Valakari etter kampen.
For Ranheim-leiren var det hakket vanskeligere å oppsummere kampen.
– Hvordan skal du oppsummere dette?
– Jeg er litt spent på det selv. Jeg finner ikke helt ord på hva det er som skjer utpå der. Det er fryktelig enkelt og vi gir dem kontring på kontring. Enkle ting der vi roter bort ballen og mye rart. Vi er ikke der vi skal være, verken i dueller eller spill, sa Mads Reginiussen etter kampen.
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under:

Azemi-skade

Etter 23 minutter satte gutan inn sitt første mål for kvelden. Morten Gamst Pedersen slo ballen inn foran mål hvor Juha Pirinen ventet og styrte den i mål.
Fem minutter før pause kom Tromsø-utlånte Mushaga Bakenga til en stor sjanse foran mål, men ballen ble skutt utenfor.
Kort tid etterpå fikk Fitim Azemi seg en trøkk etter en duell. Han ble liggende nede og holdt seg til ankelen, det så ut som en overtråkk. Han fikk hjelp av lege og ble tilslutt båret av på båre. Han hadde tydelige smerter da han forlot kampen.
Valakari bekrefter ovenfor Eurosport at han trodde det var en overtråkk på Azemi, men er usikker på hvor lenge han blir ute.
– Det er for tidlig å si noe. Han har fortsatt i store smerter og har en stor pakke med is på ankelen. Det vil nok gå et par dager før vi vet, vi håper det ikke er for alvorlig. Men det ser ikke bra ut, sa Valakari etter kampen.
Etter kampen gikk en tydelig skuffet Azemi forbi pressesonen på krykker uten å snakke med noen.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under:
I det Azemi ble bært ut økte Tromsø ledelsen. Minuttet før pause satte Onni Valakari inn 2-0 til hjemmelaget.
Men det gikk ikke mange sekundene før Ranheim reduserte. Venstreback Aleksander Foosnæs ventet utenfor 16-meteren og banket inn Ranheims første mål for kvelden.

Målfest

Det tok kun tre minutter ut i andre omgang før Tromsø la på til 3-1. Magnus Andersen skjøt knallhardt på Ranheim-keeperen og ballen spretter opp og inn i mål. Even Barli vet ikke hvor ballen er og den ender i målet bak han.
Men Tromsø var ikke ferdig. Runar Espejord tok med seg ballen og satte ballen i det lengste hjørnet. Ballen gikk via stolpen og inn i mål og dermed stod det 4-1.
Etter 66 minutter reduserte Ranheim igjen. Mads Reginiussen ventet foran Tromsø-målet og fikk ballen fra Vegard Erlien. Dermed kunne han enkelt sette inn Ranhiems andre mål for kvelden.
Etter 78 minutter spilt ble Lasse Nilsen liggende nede og holdt seg til ryggen. Han fikk hjelp og måtte gå av banen, men kom innpå igjen kort tid etterpå.
Flere mål ble det ikke og Ranheim ligger fortsatt på direkte nedrykk. Ranheim-trener Svein Maalen var ikke fornøyd etter kampen.
– Vi slipper inn fire mål og de kunne fått flere. Det er hull overalt og det er veldig mye individuelle prestasjoner defensive som er fryktelig svak, sa Maalen etter kampen.
Se intervjuet med Valakari her:
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27