Rosenborg - Brann 0-0
TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Vi blir litt trykket, men vi har våre sjanser vi også. Vi skal være fornøyde med ett poeng. De har noen store, men heldigvis klarer jeg å holde dem ute, og det er godt, sier Håkon Opdal til Eurosport.
RBK fikk en ålreit sjanse allerede før minuttet var gått, men Mike Jensen nådde akkurat ikke frem på innlegget fra Anders Trondsen.
Pål Andre Helland fikk sjansen fra start for bare andre gang siden 16. mai. Etter snaue kvarteret viste han hvorfor Eirik Horneland har gitt ham ros for formen den siste tiden.
Rosenborg fikk et brudd og kontret umiddelbart. Helland fikk masse rom ute til høyre og fintet vekk en rusende Vito Wormgoor, men målvaktveteran Håkon Opdal leverte en sterk redning som hindret hvit og svart ledelse.
Etter halvtimen var det imidlertid målvakten i den andre enden som måtte varte opp med en kjemperedning. Brann fosset fremover og Thomas Grøgaard, som vikarierte på midtbanen, kom seg gjennom og fikk avsluttet alene med Andre Hansen.
Grøgaard ble tydelig hindret av Birger Meling rett før han fikk avgårde skuddet som ble stoppet av RBK-keeperen, og i den røde leiren ropte man på straffespark.
– Han er i klar ubalanse, og hvis du tvinger meg, så sier jeg straffe, sa Eurosports ekspert-kommentator Bengt Eriksen.
Grøgaard selv vurderte situasjonen slik:
– Jeg tar med touchet og det er en liten duell. Jeg er ute av balanse, men prøver å avslutte. Jeg mener jeg ble hindret, og tror kanskje det hadde fått et annet utfall om jeg hadde falt.
– Angrer du på det?
– Nei, det er ikke min jobb det. Jeg skal prøve å score, så får heller dommeren prøve å blåse, sier han til Eurosport i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):
Dommer Svein Oddvar Moen avviste at det skulle vært straffespark.
– Jeg ser situasjonen nå slik jeg ser den ute på banen. Han er foran og det er kontakt, det er ikke tvil om det. Men fotball er en kontaktsport, og for meg er det ikke nok til at det skal blåses straffe, sier han til Eurosport.
Litt god, gammel temperatur slik disse oppgjørene skal ha senere, fikk Alexander Søderlund en enorm mulighet på overtid av den første omgangen. Et innlegg fant ham stående mutters alene på seks meter, men hodestøtet forsvant utenfor.
– En skikkelig skrøpelig omgang, var RBK-trener Eirik Hornelands dom over eget lag i de første førtifem.
(Artikkelen fortsetter under):
Det rant ikke over med sjanser i starten av andre akt, men etter 67 minutter hadde Søderlund stilt inn siktet med hodet. Innlegget var godt og igjen fikk han stå alene på rundt sju meter, men Opdal leverte nok en kjemperedning da han hindret RBK-spissen jubel.
I en litt tam andreomgang kastet også Horneland innpå Bjørn Maars Johnsen i håp om å skape det helt store mot et tydelig slitent Brann-lag. Men bortelaget, med store skade- og supensjonsfrafall, kjempet heroisk med de kreftene de hadde igjen, og holdt unna.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53