• Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
BERGEN (Eurosport.no):
2019 har vært et krevende år for Brann. Rødtrøyene har ikke fått det til sportslig og i høst har publikum begynt å svikte eget lag.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Daglig leder Vibeke Johannesen mener årets sesong har vært den tøffeste i hennes periode - tross 2015 da laget lå i OBOS-ligaen og Rikard Norling forsvant ut portene på stadion. Nå har klubben også fått kritikk for å være kjedelig.
– Bergen liker brød og sirkus. Helst skal vi være i toppen eller i bunnen. Kanskje det skal være litt mer støy. Men for meg er det viktig at vi klarer å ha de gode rammebetingelsene som gjør at vi tåler svingningene. Vi skal ikke ha spenning knyttet til økonomien i Brann, spenningen skal vi skape på banen.
Se hele intervjuet med Branns leder her. Saken fortsetter under videoen:

Nilsens jobb er ikke et tema

Men det har vært lite spenning for Brann. Klubben gikk fire kamper uten å score i høst og spilte 0-0 i tre strake kamper. I takt med lite underholdning på banen er trener Lars Arne Nilsens fremtid blitt det tema blant supporterne. Mot Vålerenga var det enkelte tilrop fra noen fans etter kampen på at treneren måtte gå.
Det er ikke aktuelt, påpeker Johannesen, og sier at Nilsens posisjon ikke har vært et tema i styret.
– Vi har hatt en veldig, veldig bratt utvikling de årene vi har bak oss. Nå kom det en korreksjon i år. Kanskje vi tar litt for store steg noen ganger, kanskje vi må ta et skritt tilbake og jobbe videre med det. Så lenge jeg får gode svar, man evaluerer og justerer og ser nye veier til målet så. Vi har hatt enormt mye skader. Det har vi ikke fokusert noe særlig på, og det skal vi heller ikke gjøre, men det er noe som forhåpentligvis kan bli bedre i 2020.
– Er det mer vrient å vurdere en treners posisjon når suksessen har vært så stor siden 2015?
– Det vet jeg ikke om det er mer vrient. Men jeg ser at det er et team som jobber og godt. Vi har allerede hatt gode samtaler om hva vi ønsker å gjøre annerledes neste år.
– Kan du røpe hva?
– Jeg har ikke lyst til å røpe så mye av det nå. Jeg skjønner at du er interessert i det, men vi må få lov til å jobbe oss godt gjennom det internt.
– Er det hundre prosent sikkert at dere har samme trener i 2020?
– Ja, svarer hun kontant.
  • Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Bekymret for publikumstallet

Men om Lars Arne Nilsens posisjon ikke er et tema, er publikumssvikten det. Den bekymrer Brann-lederen., spesielt de som kjøper bilett, men ikke benytter seg av den. Nå er partourkortsalget igang og til nå har det vært fint. Samtidig sender hun en advarsel til Brann-publikummet.
– Når vi ligger der vi ligger er det krevende på høsten i Bergen, altså. Det er ikke like mye å spille om, men jeg syns Fredrik Haugen sa det veldig godt til dere på søndag: Vi må spille for å få publikum tilbake.
– Hvor lenge kan man leve med at publikum kjeder seg og snur ryggen til?
– Det får noen ringvirkninger, sant. Hvis publikumstallene er lave gjør det noe med inntektene og det påvirker igjen satsningsmuligheten vår.
– Er det supporternes makt å holde igjen forlengelse av partourkort så lenge det er status quo?
– Man må gjerne bruke det virkemiddelet omhvis man vil, men det kan også få konsekvenser for satsingen inn mot året, så det blir en vond sirkel. Den fornyelsen fram mot nyttår vil påvirke satsingsnivået og tryggheten for de rammene vi har.
– Det betyr at hvis nok folk ikke fornyer kan det bety en spiller mindre inn?
– Uten å være helt kategorisk for hvilken konsekvens så gjør det at SK Brann får mindre inntekter på kort sikt. Men ja, kommer det mindre penger inn på konto og vi blir usikre på hvor mange som kjøper partourkort så må vi handle i forhold til det, og da kan vi ikke gjøre investeringer som vi ikke vet om vi har dekning for.
  • Fredag: Se Brann - Odd klokken 18.30 på Dplay, Eurosport Player og MAX. Sikre deg tilgang
Se intevjuet med Fredrik Haugen her:
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55