• Se Viking - Ranheim på Eurosport Pluss, Dplay og Eurosport Player søndag klokken 18.00! Skaff tilgang her.
Tripic synes han leverte gode prestasjoner, og at han var viktig for Stavanger-laget også i første del av sesongen. Som offensiv spiller irriterte han seg imidlertid over at mål og målgivende pasninger uteble.
Nå har det løsnet. På de tre siste kampene står Viking-lagets kaptein med to mål og like mange målgivende pasninger.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det var veldig tynt i vår. Dersom laget skal plukke poeng, vet jeg at det er viktig at jeg, som offensiv spiller, leverer jevnt med målpoeng, sier Tripic.

Én mann var sentral

Og det er ikke tilfeldig at pipa nå har fått en annen tone. Spilleren grublet over hvordan han skulle komme i gang med poengproduksjonen, og oppsøkte Viking-assistent Morten Jensen for råd.
– Jeg tok kontakt med ham på eget initiativ. Jeg ville ha noen ærlige og kritiske tilbakemeldinger på egne prestasjoner. Over en stund har jeg brukt ganske mye tid sammen med Morten for å finne ut av hvordan det skulle løsne med tanke på mål og målgivende pasninger.
– Hvordan har dere jobbet sammen?
– Vi har vært målbevisste, satt oss ned og brukt tid på å analysere. Vi har sett nesten alle kampene mine i vår for å se på involveringene, posisjoneringen og fundert på hvordan jeg får brukt mine ferdigheter best. Blant annet har vi vært tydeligere på at jeg må oftere inn i boksen enn hva jeg ofte var i vår, sier Tripic, og legger til:
– Det er ikke tilfeldig at det har løsnet nå.
  • Se Viking - Ranheim på Eurosport Pluss, Dplay og Eurosport Player søndag klokken 18.00! Skaff tilgang her.

Spilleglede

I tillegg til ham selv, har det også begynt å svinge av resten av laget den siste tiden. To strake seirer mot Strømsgodset og Sarpsborg 08, gjør at laget har klatret opp på 7. plass i Eliteserien før helgens oppgjør mot Ranheim.
– Vi har en bra driv i laget om dagen. Begge de to siste seirene har dessuten kommet på hjemmebane. Som lag trengte vi dette etter en periode med laber poengsanking. Dessuten har vi scoret en del mål, og håper det gleder vårt hjemmepublikum. Vi har planer om å fortsette å underholde de i tiden framover, sier han offensivt.
Han mener signeringen av Kristoffer Løkberg har tilført klubben mye, og merker at selvtilliten blant flere spillere i laget er på stigende.
– Det viktigste vi kan ta med oss videre, er den spillegleden vi har vist i det siste. Dessuten ønsker vi å revansjere det stygge tapet mot Ranheim sist, sier han, og sikter til 2-5-tapet på Ranheimsfjæra i april.

Får Berntsen-ros

I juli signerte Tripic ny kontrakt med laget fra Rogaland-hovedstaden, som binder ham til klubben i tre år til. Hovedtrener, Bjarne Berntsen, mener det viser at klubben mener alvor. Spilleren hadde nemlig muligheter til å bytte klubb, dersom han ønsket det.
– Det viser at vi har ambisjoner om å komme tilbake og kjempe med de store etter hvert. At en spiller med hans kvaliteter, og så ettertraktet som han var, signerer, så tror vi det sier mye om at Viking kommer tilbake på fotballkartet igjen, sier Berntsen til Eurosport.
Tripic synes det er noe spennende på gang i klubben, og som kaptein vil han spille en viktig rolle nå som klubben ønsker å ta nye steg.
– Her trives jeg kjempegodt. Ved å signere ny kontrakt, for så å levere bedre prestasjoner, føler jeg at jeg sender et signal. Jeg vil virkelig dette her, og mener klubben er i en spennende utvikling, sier Zlatko Tripic.
Og til folk som spiller Eliteserien Fantasy, har han følgende beskjed å komme med:
– Jeg er en å se opp for. Mulig Tommy (Høiland) kommer til å score flere mål enn meg, men nå er det bare å kjøre på med meg som kaptein for de som skulle vurdere det, sier han, og flirer.
  • Se Viking - Ranheim på Eurosport Pluss, Dplay og Eurosport Player søndag klokken 18.00! Skaff tilgang her.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51