30. mars åpner årets Eliteserie-sesong og som en del av nedtellingen til seriestart kan du kose deg med å sette opp ditt Fantasy-lag, melde deg inn i ligaer og vinne fete premier allerede fra første spark på ballen i runde 1. Du har som vanlig 100 millioner kroner til din disposisjon for å sette opp det laget du tar mest poeng gjennom å score mål, ha målgivende pasninger, holde nullen og sanke bonuspoeng fra kommentatorene hos Eurosport.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Største forskjellen fra i fjor er at prisene er skrudd opp noen knepp, som forhåpentligvis gjør spillet mer utfordrende, mer frustrerende, men derfor også morsommere å spille. Det har blitt litt for lett å stille et godt lag de to første årene fordi det har vært for få av de dyreste spillerne som har levert mye poeng.
Samtidig byttes ut den litt i overkant kraftfulle «Parker bussen»-chippen med en som heter «Rik onkel». En runde der du kan plukke fritt fra øverste hylle med ubegrenset budsjett. For en drøm! Samtidig gjelder den bare én gang, så her gjelder det å velge seg ut en runde du kan få mest mulig ut av hjelpemiddelet.
Arnor Smarason - 9,0 millioner:Det er hevet over enhver tvil om at denne mannen ble prissatt altfor lavt i fjor sommer. Uten signeringene av Arnor Smarason (og Daniel Pedersen) hadde LSK trolig rykket rett ned. Med sju mål, en målgivende, elleve bonuspoeng, rutine og lederegenskaper var islendingen avgjørende for Lillestrøms bedring på høsten under Jørgen Lennartsson. Vil målene og bonuspoengene komme like tett i år? LSK ser ut til å ha signert smart og søker en sesong på øvre halvdel igjen. Opprettholder Smarason poengsnittet på 5.7 gjennom sesongen blir han garantert en av spillets mest verdifulle. Det gjenspeiler også prisen, som er satt til 9.0 for 2019.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Kristoffer Løkberg - 6,5 millioner:
En av Eliteseriens største Fantasy-entusiaster tok Eliteserien med storm både på og av banen sammen med de joviale kompisene i Ranheimsfjæra i fjor. 116 poeng på Fantasy ble det også. Nå er ekstrajobb i DNB og Trøndelag byttet ut med Brann og Bergen. Det betyr nye omgivelser og en annen type indreløperrolle hos Lars Arne Nilsen enn den han har vært vant med hos Svein Maalen. Kan «Løken» fortsatt storme inn i boks med like selvfølgelighet og hyppighet i rødt som i blått? Klarer han det er det duket for mye moro også med Løkberg på ditt Fantasy-lag. I fjor ble det seks mål, sju målgivende og elleve bonuspoeng. Gjenskapes den bedriften er ikke 6.5 en verst pris for en offensiv spiller hos en av gullkandidatene. Finner Løkberg plass på både sitt eget og ditt lag?
Elbasan Rashani - 8,0 millioner:Odds offensiv har ikke gått på skinner de par siste årene og det har vært vanskelig å finne Fantasy-objekter i Skien-lagets angrepsrekke. Helt fram til Elba Rashani vendte tilbake til Telemark. 13 målpoeng i 2018 var det bare Eirik Hestad og Fredrik Aursnes av midtbanespillerne som gjorde bedre. Det betyr at Rashani var involvert i en tredjedel av Odds mål og alt tyder på at han blir viktig i lagets angrepsspill også i år. Da er vel ikke en pris på 8.0 spesielt stiv?
Mos Abdellaoue - 9,5 millioner:Ti kamper fra start og sju mål ble fasit i det som ble en keitete sesong for både Mos og Strømsgodset. Tor Ole Skullerud paret aldri spissen med Marcus Pedersen, faktisk spilte de to kun én kamp sammen fra start i 2019, mot Haugesund i cupen. Men da Pedersen ble skadet fikk Mos tillit fra start av BP Ingebretsen i elleve av de siste 14 serie- og cupkampene. Det resulterte blant annet i fire avgjørende scoringer mot LSK og Stabæk, det siste på overtid i siste serierunde, som sørget for at Godset beholdt plassen. I vinter har drammenserne testet en 442-diamantformasjon der det skal være plass til både Mos og Pedersen. Foreløpig er sistnevnte skadet, derfor blir Oslo-gutten det klare førstevalget på topp i sesongstarten. Han tar også straffer. 9,5 millioner er prislappen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Philip Zinckernagel - 6,5 millioner:«En av Eliteseriens mest undervurderte spillere» har flere gjester i Eurosports Eliteserie-podcast meldt om den kvikke danske vingen med hjemmebane på Aspmyra, der han scoret fem av sine seks mål i fjor. En ekte hjemmebanespiller med andre ord. Som et av Glimts sikreste kort snittet Philip Zinckernagel på 3.9 poeng i fjor, det er bra for en offensiv spiller på et lag som slet på nedre halvdel. I vinter har Bodø/Glimt hamret inn mål. Vil det sprudlende angrepsspillet fortsette inn i sesongen? Regn i såfall med at Zinckernagel er involvert. Prisen er en halv million dyrere enn i fjor: 6.5.
Franck Boli - 10,0 millioner:Har vi noensinne sett en mer forrykende Fantasy-form enn den Franck Boli leverte i fjor høst? Nærmest på egenhånd sørget han for at Stabæk holdt plassen med 17 mål, 15 av dem fra runde 15. Hele fem ganger scoret ivorianeren to mål i én kamp. 153 Fantasy-poeng ble det totalt, kun ett bak David Akintola som ble den mestscorende spilleren i spillet. Stabæk er ventet en ny tøff sesong på nedre halvdel av tabellen, men om Boli kan opprettholde poengsnittet sitt på 5.3 (et tall som var mye høyere på tampen av sesongen) vil bæringene klare seg fint. En dyr investering, ja visst, men her kommer målene tett når 25-åringen er i form.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Tonny Brochmann - 6,0 millioner:Danske Tonny Brochmann var en Fantasy-favoritt for mange i 2017-sesongen. I fjor var tilliten hans dalende i Stabæk, derfor tok han steget ned til opprykksjagende Mjøndalen på sommeren. En klassesignering for bruntrøyene som har bygget sitt opprykk på et meget solid defensivt fundament. Derfor blir erfaringen og målpoengene dansken har vist at han har i seg viktig for at MIF skal score målene som trengs for fornyet kontrakt i Eliteserien 2020. Brochmann er et sikkert kort i Buskerud-lagets 4-3-3 og er i følge kilder på Isachsen stadion en lur vei å gå om man vil hente Fantasy-poeng fra den kanten i 2019. Lar du deg friste til prisen av 6.0 millioner?
Lasse Nilsen - 5,0 millioner:Tre mål, tre assists, fem bonus ble det på den offensive venstre vingbacken Lasse Nilsen i 2018. 3.5 poeng per kamp er fin-fint for en forsvarsspiller fra et lag som ikke holdt nullen mer enn seks ganger i fjor. Simo Valakaris mannskap varierte voldsomt i prestasjonene, men når det klaffer er Gutan er meget spennende lag å hente Fantasy-spillere fra. Hva slags sesong Tromsø får gjenstår å se, men at Nilsen kommer til å fosse opp og ned på sin venstrekant og bidra med innlegg og skudd er helt sikkert. Prisen er som i fjor 5.0 millioner. Det må da være et scoop for en forsvarsspiller som nærmest spiller kant?
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03