Han har skrevet under på en avtale på fire og et halvt år. Kontrakten hans med klubben varer til 30. juni 2024.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det melder klubben på sine nettsider. Der poserer han på et bilde med trøye nummer 16.
Lokalavisen Budstikka har fått noen ord med ham på det de omtaler som en dårlig telefonlinje fra Italia.
– Dette føles veldig bra. Her får jeg utvikle meg videre i en klubb som ønsker å legge et løp for at jeg skal bli en enda bedre fotballspiller. Man kan komme seg ut når man kan. Det er ikke den klubben man har fulgt tettest i Italia, men jeg føler meg trygg på at dette er riktig valg for meg, sier unggutten til avisen.
Askildsen spilte 14 kamper og noterte seg for ett mål for Stabæk i 2019-sesongen. Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson rangerte Aslikdsen som nummer to på sin liste over de beste Eliteserie-spillerne under 21 år etter fjorårets sesong.
– Storvokste Askildsen spiller regelmessig på et så godt lag som Stabæk, bare det er imponerende. Enda mer imponerende er det at han klarer å prege kampene. Han har en herlig fysikk og er robust i duellspillet til tross for sin unge alder. Meget trygg i spillet med ball og har en god forståelse. Hans fysikk og modenhet for alderen gjør ham ekstra interessant hos de europeiske proffklubbene, sa Jonsson i sin begrunnelse.
Debuten i Eliteserien fikk han som 17-åring med 70 minutter i hjemmekampen mot Ranheim i 2018. Han har også aldersbestemte landskamper for G17-, G18- og U21-landslaget.
Ifølge Gazzetta Sampdoriana skal det dreie seg om en overgangssum opp mot 20 millioner kroner.
– Jeg har bare positivt å si om Stabæk. Fra å få prøvd masse forskjellige posisjoner og spilt mye tidlig, til å ende opp på midtbanen og få tillit av både Henning (Berg) og Janne (Jönsson). Jeg er takknemlig, sier Askildsen, som begynte fotballkarrieren sin i Heming, til NTB.
– Jeg har spist en del middager og vært med Morten siden jeg kom med. Det er veldig bra å ha han her. Jeg kan spørre han om alt mulig, tilføyer han.
Sampdoria ligger på 16. plass i Serie A. De har fem poeng ned til trioen SPAL, Genoa og Brescia på de tre nederste plassene, med Lecce mellom der med 16. Det er spilt 21 kamper av årets sesong, og de jakter lag som Fiorentina, Udinese og Sassuolo, som er henholdsvis fem, fire og tre poeng foran.
Klubben trener av Claudio Ranieri.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03