• Se Kristiansund - Haugesund søndag 29. september kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
KRISTIANSUND (Eurosport.no):
Mange hevet øyenbrynene da Christian Michelsen etter seieren over Brann sa at «det er jævla artig å stikke de store i ræva». Det er en annen takt og tone enn det vi er vant med fra Kristiansund-treneren, som er flink til å legge inn fraser som «vi på Nordmøre er ydmyke» og «vi er glade for å være med i dette selskapet».
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
– Det handler om å nyte de store opplevelsene og øyeblikkene. Da er det liveoppdateringer, FotballRunden og kampen i opptak. Jeg sovnet ikke før 04:00 etter Brann-kampen, forteller Michelsen til Eurosport når vi setter oss ned med ham og assistent Joakim Klæboe i Kristiansund.

Hårete mål, men ydmykheten består

Laget hans står nå med ti poeng på de siste fire kampene og er på skuddhold til resultatforbedring enda et år på rad. Men bortsett fra en liten «glipp» der også KBK i Champions League ble nevnt i intervjuet etter 1-0-seieren over Brann, kan vi ikke vente oss en mer breial Michelsen fremover.
– Vi har hårete mål – langsiktig og kortsiktig – men uten en sulten trenergruppe og sultne trenere og støtteapparat, og et publikum som ikke blir bortskjemt... det trenger vi.
For i KBK er man overbevist om at innstillingen som underdog er helt avgjørende for fortsatt suksess på Nordmøre.
– Det skal være ugreit for motstanderne å komme hit, helt fra en ugrei landing på Kvernberget til å komme til gryta vår av en stadion. Alt dette, inkludert vind og regn, er blant våre konkurransefortrinn. Det, og at vi aldri blir mette, at vi leverer hver eneste dag – så får vi som fortjent. Hvis vi ikke husker hvem vi er går det fort nedover, mener Michelsen.
Sett denne videoen? Saken fortsetter under:

Kontrast til «vise baller-Kastrati»

Han får støtte fra stjernespiller Flamur Kastrati i denne tilnærmingen, selv om Oslo-gutten er kjent for å ha en noe mer kontroversiell og direkte framtoning.
– Det er kanskje litt av den mentaliteten som er her på Nordmøre. «Vi jobber knallhardt og ser hvordan det går», mens der jeg er fra så handler det om å vise baller og snakke høyt til enhver tid. Og gjerne lage ordkrig før kampene. Men det er en mentalitet som jeg lever fint med.
Han mener at trener Michelsens strategi utad står i kontrast til hvilke krav som settes innad.
– Vi har hårete mål som vi setter oss og grunnen til at vi lykkes er kanskje at vi holder de målene tett på oss så folk ikke vet hva vi jobber mot. Å stå sammen om de målene er en suksessformel for Kristiansund.

Kortene tett til brystet

Men ingen vil altså ut med hvilke mål som settes innad og hvordan det jobbes for å nå dem.
– Vi sitter ikke her med noe fasit. Vi prater om oss selv og hva som fungerer i denne byen, klubben, teamet og spillerne vi har. Vi skal ikke belære noen, men har god forståelse for hva vi gjør her i KBK, sier assistenttrener Joakim Klæboe.
Han blir avløst av sjef Michelsen som tar ordet.
– Og det er derfor jeg hele tida snakker om ydmykhet. Det er jeg dønn ærlig på når jeg sier hvor stolte og glade vi er over å møte de lagene vi møter hver helg. Det er fordi vi vet hvem vi er og at slagsiden, hverdagen, motgangen kommer. For det gjør den en eller annen gang, tror han.
– Hvordan ser man for seg det?
– Vi velger ikke å tenke på 7. og 5. plassene våre i 2017 og i fjor, men å levere en dag av gangen, i hver eneste treningsuke. Det er fokuset, fastslår Michelsen.
Saken fortsetter under videoen:

Taktisk undersnakket

Et annet element, som ble etterlyst av Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud allerede i fjor høst, er at Michelsen undersnakker seg selv som taktiker.
Dette har igjen kommet i fokus etter de siste ukers gode prestasjoner. Googler man «taktisk/taktikk» og «Christian Michelsen» i samme søk får man knapt opp et eneste treff.
Det stusser Kastrati over.
– De er veldig flinke taktiske. Både Klæboe og Michelsen har vært lenge i fotballen begge to. De har vært spillere selv, de vet hvordan mekanismene fungerer og hvordan spillere tenker på banen. Det gjør det også lettere for dem å legge opp en kampplan. Selv om vi har mest fokus på oss selv, tar vi litt hensyn til motstanderne.
Dette har også kommet til syne gjennom Kastratis ansvar som førsteforsvarer:

Regn, vind og blest

Michelsen og Klæboe innrømmer at de diskuterer mye taktikk, og at laguttaket mot Lillestrøm ble diskutert allerede samme kveld som Brann ble slått søndag for en drøy uke siden.
De er også nøye i forberedelsene hva gjelder motstander, og var forberedt på tre ulike scenarioer da Brann kom til byen. De ligger stort sett to kamper fram i tid hva gjelder forberedelser.
Men å gå i dybden på hvordan de arbeider mot motstanderne kommer ikke på tale, det konkurransefortrinnet vil de holde for seg selv.
– Hadde vi tapt mot Mjøndalen hjemme så hadde vi hatt dem hakk i hæl. Det er seirene der og mot Ranheim som har satt oss i posisjon. Også fikk vi den herlige oppturen mot Brann. Hadde vi tapt disse hadde det vært stikk motsatt, og du hadde neppe giddet å sitte her for å intervjue oss, ler Michelsen i retning journalisten.
– Vi fikk litt dårlig betalt i form av poeng i den perioden, men nå har vi gått inn i normalsyklus med fulle treningsuker. Det har vi sett de to siste høstene også. Og da er spillerne f... meg så trigga for å gå på disse øktene. Jo mer det regner og blåser, jo mer effektive og sharpe er vi på øktene. Det skjer et eller annet med dem og det er god konkurranse i laget, som setter oss i en tøff situasjon når vi skal sette spillere på benk og på tribunen, beskriver Klæboe.
Som vanlig handler det altså om ydmykhet, regn og blest når det kommer til Kristiansund.
  • Se Kristiansund - Haugesund søndag 29. september kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02