KRISTIANSUND / OSLO (Eurosport.no):
Kristiansund - Brann 1-3
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Liridon Kalludra sendte Kristiansund i føringen bare noen få minutter inn i kampen, og hjemmelaget kunne scoret både tre og fire mål før pause.
Men der Brann så ganske ufarlige ut før hvilen, var det en helt annen tone etter pause. Servitør Fredrik Haugen traff først Henrik Kjelsrud Johansen på corner, slik at spissen fikk utlignet for Bergens-laget. Noen minutter senere fant Haugen Gilli Rolantsson inne i feltet, slik at snuoperasjonen var et faktum før det hadde gått ti minutter av andre omgang.
Etter hvert tegnet også Kristoffer Løkberg seg på scoringslisten, etter godt forarbeid av Amer Ordagic langs venstrekanten.
– Han har tatt løpet foran mål, slik en indreløper skal gjøre der, Løkberg. Så har også han kommet i gang med å score mål i sin nye klubb, sier Eurosports kommentator Herman Ekeberg.

– Ryktes scorings-krav

Løkberg var glad for å komme i gang med en scoring i sin nye klubb.
– Det var deilig å score. Jeg satt noen i fjor, og hører rykter om at det er press på meg for å gjøre det i år igjen. Da er det fint å begynne å treningskampene, sier Løkberg, med et smil om munnen.
Han er glad for at laget fikk en positiv opplevelse mot Kristiansund, men mener laget har mye å justere på før seiestart.
– Vi har jobbet godt på feltet og har dobbel dekning i alle posisjoner. Likevel har vi en god måned igjen med mye å jobbe med ennå. Den tiden skal vi bruke godt, sier midtbanespilleren.
Kristiansund-spiss Kristoffer Hoven fikk sin hjemmedebut lørdag.
– Det var moro å komme i gang, men vi fikk en tøff andreomgang. Da er Brann bedre enn oss, erkjenner Hoven.
– Samtidig har vi mye positivt å ta med oss. Vi kunne ledet med flere mål til pause, sier han.
Se høydepunktene fra kampen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Sterk KBK-åpning

Nordmøringene kom best i gang og hadde lagt igjen all respekt for motstander fra start. Allerede i åpningsminuttene fikk Kristiansund uttelling da Bendik Bye stormet fram langs høyrekanten og slo inn mot bakerste stolpe. Der sto Liridon Kalludra og la ballen enkelt inn til 1-0 for KBK.
– Her henger ikke Brann-forsvaret med i det hele tatt! Innlegget er perfekt, og det er litt av en fotball vi får servert allerede i februar, sier Ekeberg.
Etter hvert tok Brann mer over spillet og hadde ballen mye. Likevel slet de med å spille seg til de helt store mulighetene. I stedenfor ga de vekk flere gratismuligheter til hjemmelaget. Blant annet holdt Eirik Holmen Johansen på å forære Kristiansund en scoring da han slapp en retur i beina til Torgil Øwre Giertsen. Den offensive spilleren klarte ikke få til en skikkelig avslutning, slik at stillingen sto seg på 1-0 til pause.
– Vi trykker til og vinner ballen ofte høyt i banen. Slik skal vi se ut i KBK, sier Flamur Kastrati.

Frustrert til pause

Branns Fredrik Haugen var frustrert over eget lags prestasjoner i førsteomgang.
– De slipper lett gjennom, og det slurves for mye bak hos oss. Det må skjerpes, for vi kunne sluppet inn flere mål, sier Haugen.
Og skjerping ble det altså. Først utlignet Henrik Kjelsrud Johansen, før Gilli Rolantsson omsatte et innlegg fra venstre i scoring.
– Det er et vakkert angrep! Innlegget er strålende, og løpet til Rolantsson er så bra. Pluteselig er kampen snudd, sier kommentator Ekeberg.
Det samme gjorde Kristoffer Løkberg, etter at Amer Ordagic kom seg fram langs venstrekanten. Dermed vant Brann 3-1 i treningskampen lørdag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03