– Det har vært en tung tid. Det føles som jeg har vært skadet i ett år. Jeg har gått inn på det styrkerommet hver dag for å holde meg i form, sier han til Eurosport, når vi møter han etter trening på Marienlyst.
I høst var han villig til å spille gratis for Strømsgodset. Men formalitetene ved avtalen ordnet seg aldri, på et tidspunkt hvor han fortsatt var under kontrakt med New York Red Bulls.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Nå står han i vårsola og prater om hvordan han så gjerne ønsker seg tilbake til en hverdag hvor han kan drive med det han liker aller best, som også er det eneste han føler for å gjøre i livet.
– Fotball er det eneste livet jeg vet om. Jeg vet ikke om noe annet liv enn å trene og spille fotball. Det har vært vanskelig å kun gå i treningsstudio, uten å vite når du skal tilbake på banen.
Vingen var offensiv da Eurosport møtte han i Drammen (saken fortsetter under videoen):

Prater jevnlig med "BP"

28-åringen har tidligere i karrieren vært i rampelyset med friske uttalelser og har ofte pratet rett fra levra. Mange husker trolig fortsatt veddemålet mot Pål Andre Helland, for eksempel.
Men det er en ydmyk Muhamed Keita som prater om framtiden og ambisjonene for resten av karrieren. Etter at kontrakten med New York Red Bulls gikk ut ved nyttår, har drammenseren seriøse planer om å vise fram det beste av seg selv.
– Folk har ikke sett det beste av meg ennå. Det kommer forhåpentligvis. Alt som har skjedd har hatt en mening. Nå har jeg vært borte i ett år, og jeg har kunne tenkt over hva jeg har gjort feil i den allerede lange karrieren jeg har hatt.
Da passet det perfekt at Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen ga han muligheten til å trene med SIF i to uker.
– Det er BP jeg har pratet med. Dialogen med han har vært positiv hele veien. Selv når jeg ikke har vært i Godset har jeg snakket med han jevnlig. Vi har blitt enige om at jeg trener her, så ser vi hva det blir til. Jeg vil bare spille fotball igjen, sier han.
Se hva Godset-gutta sier om Riise-ryktene:

Vil avslutte karrieren i Godset

Siden den tidligere utenlandsproffens opphold i Godset stort sett handler om å gi Keita en mulighet til å trene fotball igjen, mener Ingebretsen det er for tidlig å snakke om han eventuelt signerer en avtale med de marineblå.
– Jeg har fulgt Keita siden han var bitteliten, så det er naturlig at vi snakker sammen ofte. Han er drammensgutt og klubbløs, så det er helt naturlig for oss å følge med på han. Men han har gått lenge uten å spille fotball, så han er fortsatt et stykke unna der han skal være, sier han til Eurosport, før han legger til:
– Men vi vet alle at en Keita på sitt beste holder nivået.
Hovedpersonen selv frir gjerne til klubben i hans hjerte.
– Godset har alltid vært en spesiell klubb for meg. Det var min første profesjonelle klubb, og jeg håper det blir den siste også. Jeg har vært flere steder og i andre klubber, men ingen er det samme som Strømsgodset.
– Her føler jeg meg hjemme. Her føler jeg meg komfortabel. Samtidig må jeg ikke bli for komfortabel. Det er en Eliteserie-klubb, det skal presteres, og jeg må gå inn og gi 100 % på hver eneste trening.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03