Etter et par gode sesongen for Kristiansund tok Stokke overgangen til dansk toppliga og Randers sommeren 2018.
I sin første sesong nøt han stor tillit, spilte 22 kamper fra start i Superligaen og scoret fem mål. Mot våren i fjor gikk det imidlertid stadig lenger mellom scoringene, og klubben besluttet å hente inn forsterkninger i angrepsrekka før inneværende sesong. Klubben varslet om at det kunne bli vanskeligere for angrepsspilleren å få plass i laget, men han ønsket å bli for å kjempe om plassen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Frustrerende

Inn til vinterpausen står den tidligere KBK-spilleren med bare fire innhopp og totalt 33 minutters spilletid etter 20 serierunder denne sesongen. Det er en situasjon han trives dårlig med.
– Det er jeg selvsagt ikke fornøyd med. Jeg ønsket å ta opp kampen om en plass på laget, men det har blitt som klubben advarte meg om. Jeg synes ikke det er rettferdig, jeg mener jeg hadde fortjent mer spilletid.
– Basert på hva?
– Det går på hva jeg viser på trening hver dag, i kamp for reservelaget og i treningskamper. Her viser jeg at jeg burde spilt mer enn jeg får. Men klubben har andre prioriteringer, sier Stokke, som forteller at det er frustrerende.

Åpner for bytte

Hans kontrakt med den danske klubben strekker seg frem til sommeren 2021. 29-åringen synes det sitter langt inne å skulle se seg om etter noe nytt, men erkjenner at det kan være det riktige for ham nå, slik situasjonen har blitt.
– Jeg ønsker meg en større rolle i et lag. Det er ikke slik at jeg for enhver pris ønsker meg bort, men samtidig er jeg åpen for andre muligheter. Jeg ser på mulighetene mine, sier Stokke.
Og Tønsberg-mannen, som er hjemme på julefeirie, erkjenner at det frister med en retur til Norge og Eliteserien.
– Jeg vet noen klubber har tatt kontakt med min agent, og at det er interesse. I min tid i Danmark har jeg fortsatt fulgt norsk fotball tett, og hvis en klubb med ambisjoner og et spennende prosjekt tar kontakt så er ikke det noen nedtur å reise hjem igjen. Å vende hjem til Norge er jo også tryggere enn om man skulle reise andre steder, hva gjelder trivsel og den slags, sier han.
Stig Lillejord er spillerens representant, men han har ikke svart på Eurosports henvendelser søndag.

KBK-flørt

Hans tidligere klubb faller inn under den kategorien som kan være fristende for ham.
– Jeg trivdes veldig godt i KBK, og det er en ambisjonsrik og fremadstormende gjeng. Dessuten har jeg hørt noe om at det er interesse derfra.
Randers er nummer fem i den danske toppdivisjonen, og nå er det pause i kampprogrammet helt fram til midten av februar.
– Sånn sett er det et ideelt tidspunkt å sondere litt nå. Jeg har kontrakt, og haster ikke med noe som helst. Samtidig ønsker jeg jo ikke være i denne posisjonen for lenge, sier Bejnamin Stokke.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03