Rosenborg-keeperen ga seg på landslaget høsten 2017, fordi han ikke ønsket å bruke så mye tid på reiser med landslaget uten å få spille. Samtidig har han hatt en avtale med landslagsledelsen om at han stiller opp dersom Lars Lagerbäck ikke har mer enn én etablert keeper tilgjengelig. Slik er situasjonen nå.
– Den avtalen står fortsatt, bekreftet Hansen overfor Adresseavisen etter torsdagens RBK-trening, uten å ville si om han har snakket med landslagssjefen etter at Grytebusts skade ble kjent.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Ørjan Nyland er frisk etter sin langtidsskade, men spiller ikke for Aston Villa. I septemberkampene var Grytebust og Sondre Rossbach reserver for Rune Almenning Jarstein. Snart tar Lagerbäck ut troppen til de viktige kampene mot Spania og Romania i oktober.
I juni deltok Hansen på landslagssamling da førstekeeper Jarstein var uaktuell på grunn av en kneoperasjon. Da sto Grytebust EM-kvalifiseringskampen mot Romania (2-2), men ble skadd. Hansen voktet derfor målet i 2-0-seieren på Færøyene.
Det var Hansens fjerde landskamp, og han har fortsatt til gode å slippe inn mål for Norge. Han holdt nullen også i debuten mot Zambia i 2013, mot Makedonia samme år og mot Finland i 2016.
(©NTB)
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21