BERGEN / OSLO (Eurosport.no):
Brann - Rosenborg 0-1
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Jeg føler meg veldig bra. Vi har hatt en tøff start, men ville hit og hente tre poeng før pausen. Det er fantastisk. Vi vet hvor viktig det var å vinne. Treneren sa vi skulle gå ut og gi alt. Alle kjempet. Jeg er veldig glad jeg fikk mitt første mål, sier Akintola til Eurosport.
Rosenborg lignet mer på seg selv i en intens første omgang. Begge lag skapte noen farligheter, men det var faktisk nærmest selvmål, både da Vegar Eggen Hedenstad sendte ballen rett over tverrliggeren og da Bismar Acosta stusset kula like utenfor.
Med høy temperatur bølget spillet frem og tilbake, og begge lag kunne scoret.
– Dette er den desidert beste omgangen RBK har spilt. Ligner på et Horneland-lag uten ball. Korte avstander mellom lagdelene. Aggressive og samlet i presset og flytter beina godt. Gode i gjenvinningen. Burde ledet denne kampen, skriver Eurosport-ekspert Joacim Jonsson på Twitter.
Branns Veton Berisha var imidlertid av en annen oppfatning.
– Jeg synes vi herjer. Vi har Rosenborg veldig bra, vi må bare skape klare sjanser, så vinner vi dette om vi gjør som i førsteomgang, uttalte han til Eurosport i pausen.

Tøffe tak

Han var i flere tøffe dueller med spesielt Eggen Hedenstad. De to hadde også en lengre meningsutveksling ute på gresset etter en episode der Rosenborg-backen var i ryggen på angriperen som gikk i bakken.
– Han sier jeg faller for lett. Han må bare fokusere på å klare å ta meg. Jeg vet ikke om han har vært på banen til nå, men det har i hvert fall jeg.
Allerede etter tolv minutter fikk Hedenstad det gule kortet etter en sen takling.
– Jeg tror ikke de skulle ha fullført (med elleve mann), for den var ganske stygg. Og så tar han meg to ganger. Hvis han tar meg en gang til så bør dommeren begynne å gjøre noe, sa Berisha.
(Artikkelen fortsetter under)
Den andre omgangen begynte noe tammere enn den første avsluttet, men nerven og stillingskrigen var til stede likefullt. Rosenborg ropte veldig på straffe da Yann-Erik de Lanlay vippet ballen opp og den ble stoppet av hånda til Berisha, men ingen gehør fra kveldens dommerteam.
Rosenborg var spesielt tunge på dødballer, og med tre minutter igjen av ordinær tid satt den endelig for David Akintola – spilleren Horneland tok med seg fra Haugesund. Han dukket opp på bakre stolpe på en corner, og med kneet sendte han de svarte og hvite til himmels.
Nærmest ny scoring var Anders Ågnes Konradsen – en av banens beste aktører – da han kom seg gjennom på overtid, men avslutningen gikk ikke dit den skulle.

Lettet Horneland

Dermed kan Eirik Horneland få en etterlengtet pustepause etter en blytung start på sesongen, nå som laget går inn i ferie og landslagspause.
– Det var en veldig bra kamp. To lag som står godt i banen, to lag med intensjoner om å vinne kampen. Mange gode enkeltprestasjoner og to lag med veldig god moral, sier Horneland til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)
På spørsmål om hva som vippet kampen i deres favør, svarer en lettet RBK-trener slik:
– At vi står sammen som et lag. Vi får samlet oss mye mer, er mer kompakte, har gode avstander og bra intensitet. Og så er det bedre i andre omgang totalt med ballen i perioder. Det er et lag som ser skarpere og skarpere for hver dag som går.
Pål Andre Helland kom inn fra benken og var delaktig i scoringen.
– Det er veldig mye bedre enn å spille uavgjort og tape, som vi har gjort litt for ofte. Det meste var bedre, vi var tryggere med ball og tryggere defensivt, og vi vinner, ikke minst. Men Brann har hatt en tendens til å «choke» mot bunnlag på hjemmebane, så det var ikke noe nytt, sier han til Eurosport.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21