MARBELLA, OSLO (Eurosport.no):
– Det høres fantastisk ut, sier Bendtner til Eurosport.no da han får høre at sjefen kun planlegger å bruke ham på topp den kommende sesongen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Ifølge Horneland skal nemlig 31-åringen primært benyttes som spiss. «Han skal ikke spille på kanten, jeg tror ikke han orker å løpe så mye», sa RBK-treneren.
Les også: Bendtner: – Ting går ikke alltid etter planen
Samtidig drar Bendtner selv litt på det når han får høre begrunnelsen:
– Han sier at det også er fordi han ikke tror du orker å løpe så mye som en kant i RBK skal?
– Det vet jeg ikke om jeg er så sikker på, men så vet jeg heller ikke hvor mye han mener en kant skal løpe, da, sier han med et smil.
(Artikkelen fortsetter)
Den danske spissen ble brukt i flere ulike roller i Rosenborg-angrepet i 2018-sesongen, og mener det er noe av årsaken til at han ikke fikk det til å flyte like bra. På spørsmål om hva han personlig ønsker å utvikle seg på og gjøre bedre i år, svarer han først at han vil komme til flere sjanser og score flere mål.
– Det er litt vanskelig å bedømme fjoråret. Jeg følte det var noen kamper der jeg selv ikke ga nok. Så var det andre kamper hvor jeg spilte kant eller «10er», og ikke på min normale spissplass hvor jeg er best. Samtidig fikk jeg aldri kommet opp på det nivået jeg ønsker. Man kan godt komme inn etter en kamp og si: «Har du gitt 100 prosent?». Og det var noen kamper i fjor hvor jeg kikket meg i speilet og sa: «Det følte jeg ikke at jeg hadde», sier Bendtner.
– Men slik det fungerer i fotball, så må en spiss ha et fungerende lag bak seg for å score mål. Og vi som lag slet med å skape nok sjanser og spille godt nok i lengre perioder og i flere kamper i strekk, tilføyer han.
Les også: Berget glapp for RBK
Nå håper RBK-yndlingen at laget tar med seg viktig lærdom fra en turbulent fjorårssesong inn i 2019.
– Jeg tror det er mange av oss som er litt irriterte over forrige sesong, fordi vi ikke fikk til ting like bra som året før. Det er mange som føler at de ikke har fått ut toppnivået, og det vil de ha ut i år. Det viser en mental styrke at vi likevel klarte å vinne med den marginen vi gjorde, og den må vi ta med oss inn i årets sesong også. Da blir vi enda sterkere og enda bedre.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03