Det kommer i kjølvannet av Adressas sak om Bendtner-sagaen som tar for seg en rekke sentrale hendelser som har ledet til at stjernespissen nå er vraket.
Avisen har dypdykket inn i materien rundt Nicklas Bendtner (31) og mener de har svaret på hvorfor dansken er fryst ut av troppen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Der står det blant annet følgende,.
«Bildet som tegnes er sammensatt, men: Kilder forteller Adresseavisen at majoriteten av spillerne i RBK-garderoben mener Bendtner har fått særbehandling over lang tid. Og har savnet oppfølging rundt dette fra den sportslige ledelsen»
Det overrasker ikke Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Bendtner må bort. Han er ferdig i RBK. Det er det liten tvil om. Det har ligget i korta siden i vinter, han passer ikke inn.
– Han var gjennomført svak gjennom hjele fjorårssesongen. Når Horneland tok over begynte vi allerede å snakke om hvordan Bendtner passer inn i dette, når man vet hvor intens fotball Horneland spiller. Han er en luksusspiller, og det fungerer ikke sportslig i et Horneland-lag, sier han.

– Et symptom på RBKs problemer

Fredheim mener Nicklas Bendtner har blitt selve bildet på hva som er galt hos den regjerende seriemesteren.
– Det blir et symptom på Rosenborgs problemer. Bendtner blir kanskje det fremste symptomet på det.
– Men han alene er ikke problemet her. Det er veldig sammensatt. Kollektivet har alltid vært RBKs suksess. Aldri har en enkeltspiller fått lov til å bli større enn laget. Det har vært kollektivet som har gjort Rosenborg til den kraften de har blitt i norsk fotball.
Han peker på at den danske spissen nå har blitt nettopp det. I Adressa sin sak, står det blant annet om at han fikk friere tøyler til å reise vekk enn de andre spillerne og i fjor høst nektet å møte opp på en obligatorisk fotballskole for barn.
– Hvis de tingene stemmer, er det jo helt ødeleggende i en spillergruppe. Nå er kollektivet i fillebiter. Jeg tror det er netopp det Horneland mener når han snakker om å bygge kultur. Det er jo helt uhørt å ikke møte opp på ting du skal møte opp på. Det er en del av jobben din.
– Det splitter en garderobe, og det virker som det er lenge siden mange i Rosenborg har blitt lei av Bendtner og særbehandlingen han har fått.
Eurosports kommentator ser også et gjentagende mønster i måten Bendtner har falmet på hos tidligere arbeidsgivere.
– Det er en kurve vi har sett hos han i flere klubber. Det er bare han som kan svare på hvorfor han slutter å være god. Han blir en av dem hvor man sier "tenk hvor god han kunne blitt".
Husker du denne fra tidligere i sesongen (saken fortsetter under)?

Medspillere forlot feltet i protest

Det skrives det at det er en rekke datoer som er viktige for utviklingen av Bendtner-saken. Blant annet nevnes 24. mars 2019, som var dagen før en treningskamp mot IFK Norrköping. Da skal flere av spillerne ha vært misfornøyd med Bendtners manglende løping i kampøkta på RBK-treningen. Det skal ha blitt en opphetet diskusjon, hvor det kulminerte i at samtlige spillere på Bendtners lag gikk av banen, med unntak av keeperen.
Les også: Forlater østerriksk klubb
Ikke lenge etter hevder Adressa at dansken skal ha vært i et møte med hovedtrener Eirik Horneland. Der skal han ha blitt informert om at han ikke lenger hadde noen framtid i Rosenborg.
I fjor høst skal den profilerte spissen ha droppet å møte opp på en fotballskole for barn som var obligatorisk for spillerene. Det skal ha vært kun uker etter voldsepisoden i København.
Bendtner har selv kommet med tilsvar i en e-post til Adressa. Der står det blant annet:
– Enkelte ting er riktig gjengitt, men det er dessverre vanskelig for meg å gjenkjenne flere av de anonymt plantede ryktene i saken. Det gjør meg lei, fordi jeg finner dem misvisende.
E-posten i sin helhet er gjengitt i Adressa sin sak.
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21