TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg - Kristiansund 1-0
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Smilende og iført en trøye med påskriften «Thank you Jesus» snakket han med Eurosport ute på gresset.
– Jeg er veldig, veldig glad. Jeg tror alle er det i dag. Det har vært en tøff uke, med tap u cupen og mot Tromsø. Det har vært masse snakking, og alle er sinte, og treneren har snakket mye. Det snudde i dag, sier han med et stort smil.
– Jeg kan si at dette er første gang i ligaen at vi spiller som Rosenborg. Vi har ballbesittelse fra begynnelse til slutt, det er masse kjemping. Dessverre scoret vi ikke flere mål, men det blir bedre hver dag, sier Adegbenro.
Rosenborg viste bra takter i første omgang på Lerkendal, og spesielt Samuel Adegbenro var i lekehumør på sin venstreside.
Gang på gang snurret han rundt med Aliou Coly på Kristiansunds høyreback, og det var også de to som var involvert i den omdiskuterte situasjonen da RBK fikk straffe.
Coly var på ballen først, men hadde også veldig stor fart da han sendte Adegbenro i bakken. Straffespark og gult kort, mente dommer Trond Ivar Døvle. Sean McDermott var på straffen fra Mike Jensen, men ikke mer enn at den likevel gikk inn i nettet.
Også KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad fikk gult kort i tumultene etter at straffen ble idømt. På spørsmål om hvordan han oppfattet situasjonen, svarer han følgende:
– Jeg kan ikke si så mye, men du får spørre Døvle.
– Hva er du sier til ham som gjør at du får gult kort?
– Jeg prøver å ha en vanlig samtale, men jeg får gi bindet til noen andre, for det fungerer ikke med ham, dessverre. Det er det som skaper frustrasjon for oss, men jeg gidder ikke å kommentere så mye mer, for da ser vi hva som skjer, sier han til Eurosport i pausen.
– Hva skjer i situasjonen med Coly og Adegbenro?
– Nei, jeg har ikke sett den. Det er kanskje litt hardt, men vi mener det er innafor, og de mener det ikke er innafor og Døvle mener det ikke er innafor, så det er ikke noe å gjøre med. Så vi får se.
I omgang nummer to fikk også bror Pål Erik Ulvestad gult kort, etter en situasjon der Djordje Denic gikk i bakken med det som lignet en smell i sine edlere deler.
Se intervju med Horneland (artikkelen fortsetter under):
I det 63. minutt trodde halve Lerkendal at Adegbenro – kampens store spiller – hadde doblet ledelsen, men nettet beveget seg av avslutningen på feil side av stolpen.
Han fortsatte sine herjinger, sammen med Birger Meling som var frisk på backen, men uten tellende resultat. Sjansesløingen kunne blitt kostbar på slutten, da Torgil Gjertsen fikk en bra sjanse, men avslutningen forsvant utenfor.
(Artikkelen fortsetter under)
– Vi er bunnsolide. Jeg vet ikke om de har et skudd på mål hele kampen, sier Birger Meling, som mener laget ikke er skarpe nok på siste tredel, men at de er på rett vei og at det var tre essensielle poeng.
Han har også noen rosende ord til dagens mann:
– Når han har dagen som i dag, kan du sette ham opp mot hvem som helst og de blir svimle. Ikke bare Coly, han har en gudegave der, sier Meling til Eurosport.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03