Eliteserien i Norge startet 30. mars og slutter 30. november. 8. desember spilles cupfinalen på Ullevaal. Det er det mange spillere som ikke liker.
En undersøkelse gjort av Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), gjengitt av VG , viser at 72 prosent av spillerne er misfornøyd med at sesongen avsluttes i desember.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Nå har Eliteserien sommerferie. Flere har påpekt at det bør kunne spilles kamper på sommeren da forholdene for fotball er gode.
– Vi har sagt klart fra hva vi mener om sen avslutning. Sverige spilte VM i fjor, og både startet senere og avsluttet tidligere enn oss, da bør det være mulig med en annen løsning, sier NISO-sjef Joachim Walltin til avisen.
Han forteller videre at det ikke er spillerne som har stilt krav om sommerferie. NFF og klubbene samarbeider om å sette opp terminlisten.
NFF svarer at de vil lytte til spillerne og ta med tallene fra undersøkelsen videre.
– Sportslig har det vært et ønske fra klubber og NFF om å forlenge sesongen for å være konkurransedyktige med resten av Europa. I tillegg er det enighet om å tilrettelegge for best mulig forberedelser for lagene som skal spille europacup. Dermed blir det en pause på sommeren som også påvirker sesonglengden, sier mediesjef Svein Graff til VG.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03