Start - Lillestrøm 3-0:
To lag som begge trengte poeng møttes på Sør Arena i den 22. serierunden i Eliteserien. Hjemmelaget tok tidlig ledelsen ved Adeleke Akinyemi, som scoret sitt første Start-mål.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Kampen var stort sett preget av dommerkaos og harde dueller mellom de to lagene. Og da dommeren gav Lillestrøms Marius Amundsen rødt kort og straffe til Start, fikk hjemmelaget nok et mål.
Mot slutten av andre omgang satte innbytter Mathias Bringaker inn kampens tredje mål.
– Frustrerende, er vel det beste ordet. Brutalt. Vi får en kjempedårlig start, så prøver vi av hele vårt hjerte å komme tilbake, men det vil seg ikke, sa Lillestrøms Simen Kind Mikalsen etter kampen.
Han forsto lite av situasjonen hvor han fikk rødt kort av dommer Ola Hobber Nilsen, før han ombestemte seg og gav det til Marius Amundsen.
– Nei, det må du nesten spørre han om. Jeg får først rødt kort der, så jeg vet ikke helt hva han tenkte.
– Det er egentlig dårlig løst av meg, for jeg er for tidlig oppe både med kortfargen og med spiller. Heldigvis var teamet våkent og de melder inn til meg at det er feil kort for det er åpenbar scoringsmulihget og hvem som er riktig spiller. Da har vi mulighet til å endre det og gjør det. Så jeg er rett og slett for tidlig ute, men vi får endret på det, sa dommer Ola Hobber Nilsen etter kampen.
– Så det er direkte rødt kort for fellingen Marius Amundsen gjør på Herolind Shala?
– Helt riktig. Det er en fratagelse av en åpenbar scoringsmulighet og så lenge det er en holding foran mål så er det rødt kort. Vi er veldig glad for at det blir riktig til slutt, men veien dit kunne vært løst bedre, sa han.
Se dommerkaoset her (saken fortsetter under videoen):

Dommerkaos

Bare et par minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Starts Adeleke Akinyemi fikk en lang pasning av Afeez Aremu foran LSK-målet. Akinyemi driblet seg forbi et par spillere før han satte den iskaldt i mål.
– Ti-millionersmannen med sin aller første scoring for Start, før det er gått fem minutter og det er en drømmeåpning på kampen for denne gjengen, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre etter målet.
Etter kvarteret spilt var bortelaget nær ved å utligne. Smarason slo inn en ball og traff hodet til Pedersen, men han headet i tverrliggeren.
Minutter etterpå kom Start til en ny kontring, men Herolind Shala ble dratt ned innenfor 16-meteren og dommer Ola Hobber Nilsen dømte straffespark til hjemmelaget. Det ble mye kaos foran målet og dommeren dro opp det røde kortet og viste først ut Simen Kind Mikalsen.
– Så viser han det røde. Nå koker det bra her. Han må vel ha snakket på seg det andre gule, sa Myhre.
Men så ombestemte dommer seg og gav rødt kort til Marius Amundsen.
– Shala blir hindret i det andre skuddforsøket og det ser ut som et korrekt idømt straffespark for Start, sa Thomas Myhre i Fotball Direkte.
Kevin Kabran tok straffen for Start og hjemmelaget ledet 2-0.

Skadesmell

Begge lagene fortsatte å krige og Lillestrøms Erling Knudtzon måtte gå av banen etter en skrekkskade. Starts Kevin Kabran måtte også bli byttet ut rett før pause etter at keeper Marko Marić landet på foten hans etter å ha reddet en ball.
Mindre innholdsrik andre omgang, men etter 78 minutter spilt punkterte Starts Mathias Bringaker kampen og satte inn 3-0 til hjemmelaget.
Når det nærmet seg full tid ble Damion Lowe dyttet inn i et reklameskilt av Kristoffer Ødemarksbakken.
Men det ble ikke flere mål og det endte med 3-0-seier til Start som ikke har vunnet en kamp siden 8. juli.
– Vi trener for dette hver dag, vi har vært nærme mange ganger. Det er en spesiell kamp, vi er ikke tre mål bedre enn Lillestrøm definitivt ikke, men tilfeldigheten gjorde at det ble slik, sa en fornøyd Start-trener Kjetil Rekdal etter kampen.
– Hadde ikke min villeste fantasi drømt om at vi på nåværende tidspunkt kunne sitte i de siste minuttene av en kamp og lede 3-0, la han til.
Se høydepunktene fra kampen her:

Rødt kort, straffe og skader da Lillestrøm gjestet Start

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05