STORO (Eurosport.no):
– Man synes jo selvfølgelig det er litt trist, spesielt for oss trøndere. Jeg husker selv hvordan det var som unggutt å slippe til på Lerkendal. Det var helt spesielt, sier tidligere Rosenborg-spiller Jonas Svensson om at det er så få trøndere på Rosenborg denne sesongen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Det var Bergens Tidende som kom frem til tallene som viste at Rosenborg hadde færrest lokale spillere. Landslags-kollegaene Ole Selnæs og Alexander Sørloth, som også er trøndere og tidligere Rosenborg-spillere, mente at trøndere er ekstremt viktig for klubben.
– Samtidig så må de passe seg litt også, for trøndere er ekstremt viktig for Rosenborg. I og med at de har solgt oss trøndere, så har de fått litt mer penger å rutte med og da er det kanskje lett å falle for fristelsen og hente litt mye utlendinger, sa Selnæs til Eurosport torsdag.
Svensson, som nå spiller for den nederlandske klubben AZ Alkmaar, mener det er stor forskjell på å utvikle unge spillere i Nederland.
– Det er veldig fokus på utvikling. De elsker å gi unge spillere sjansen. I AZ er jo jeg, Fredrik Midtsjø og Bjørn Maars Johnsen som veteraner å regne. Det sier litt. Det jobbes annerledes enn i Norge; spillere plukkes tidligere, sier han.
På landslaget er det tatt ut fire trøndere som tidligere har spilt for Rosenborg; Ole Selnæs, Markus Henriksen, Alexander Sørloth og Svensson.
– Nå har de ikke fått frem noen på noen år, men jeg vet det jobbes godt. I tillegg til å være populært blant fansen er det god business. Det er ikke mange kronene som har blitt brukt på oss sammenlignet med kjøp av spillere, sier Svensson.
Han tror at det også handler om å la spillere få sjansen før de er helt klar.
– Å bli kastet litt inn i det er viktig. I Nederland er de ekstremt gode på det.
– I tillegg handler det om å ha et lag som er såpass bra at han som kommer inn bare flyter inn i laget uten å svekke det nevneverdig. Hvor man også blir spilt bedre enn det man egentlig er, legger han til.
Rosenborg topper Eliteserien med bare fem kamper igjen. Neste kamp er mot Lillestrøm søndag 21. oktober kl. 18.00. Du kan se den på Eurosport Player.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 KLOKKEN 06:49