• Se gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Han ble testet av Kåre Ingebrigtsen i midtforsvaret til Rosenborg før sesongen i år, men etter sesongstarten har Lundemo, når han har spilt, vært på sin sedvanlige, sentrale midtbaneposisjon.
Men tanken om å bruke Marius Lundemo som midtstopper har ikke dødd ut i RBK, selv om det har vært et trenerskifte i klubben. Senest etter treningen lørdag tok Rini Coolen 24-åringen til side for å snakke med han om blant annet midtstopperplassen.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Vi snakket om litt forskjellig, blant annet midtbanerollen, som han foretrekker, men vi snakket også om hvilke fordeler han kan dra av å av og til også spille midtstopper. Jeg tror han har mange «verktøy» som gjør at han kan spille der. Det kan være lurt å være fleksibel og kunne spille i ulike posisjoner, sier Coolen til Eurosport.no.

– Vil nå lengst mulig som midtbanespiller

Da idéen om at Lundemo kunne havne i RBK-forsvaret ble kjent i januar, var ikke den tidligere LSK-spilleren helt avvisende til tanken. Han uttalte til klubbens hjemmeside at han syntes det hørtes «spennende» ut, men noen måneder senere er han ikke like begeistret.
– Er midtstopperposisjonen noe du tenner på?
– Nei, det er ikke det altså. Det var snakk om det før i år, og det er greit å ha en posisjon til som jeg til nøds kan spille, men akkurat nå er ikke det noe jeg har veldig lyst til.
– Til nøds bare?
– Ja.
– Er det ikke der midtbanespillere havner etter de har passert 30 år?
– Jo, det er jo det, og det er sånn jeg tenker også. Jeg vil nå lengst mulig som midtbanespiller først og så får vi se senere, sier Lundemo til Eurosport.no.
Han har startet de fem siste kampene for Rosenborg, men tar ikke startplassen for gitt mot Brann.
– Det har vært litt inn og ut, men jeg spiller når jeg får beskjed om å spille og gjør det beste jeg kan. Alle vil spille hele tida, og det vil jeg også, sier Lundemo.
– Han hadde noen utfordringer i sist kamp med tempoet og aggressiviteten Salzburg hadde i spillet sist, men han gjør det likevel bra for oss. Han er i en posisjon på banen der han må ta raske og kjappe avgjørelser og vi snakket om hvor han bør posisjonere seg selv for å kunne kreve ballen oftere, sier Coolen.

Ser frem til kamp

Lundemo selv gleder seg veldig til kampen mot Brann.
– Det er nok helt klart min største klubbkamp. Det blir ikke større enn dette i norsk sammenheng.
– Hvordan blir søndagen din frem til kampstart?
– Det blir mye avslapping etter at man kommer frem, spise, slappe av, gå en tur - få i gang kroppen litt. Og prøve å ikke tenke for mye på selve kampen.
– Er du god på å ikke tenke på kampen?
– Nei, noen ganger er jeg nok for dårlig på det. Det blir litt vel mye gjennomganger av kampen i hodet og jeg bruker litt mye energi på det, men jeg har blitt bedre på det, sier han med et smil.
  • Se gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne?
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04