MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
– Det handler om én ting og det er resultat. Jeg blir stadig mer kynisk, sier Molde-trener Ole Gunnnar Solskjær til Eurosport.no.
Da han ble Molde-trener for første gang i 2011 indoktrinerte den tidligere Manchester United-spilleren en leken og offensiv spillestil.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
– Vi har ikke lenger Magnus Wolff Eikrem eller Mats Møller Dæhli som man kan sende ballen til før de fikser resten. Jeg har måttet tenke helt annerledes.

Fikk en vekker i Championship

45-åringen fikk et annet syn på hvordan han ønsket laget skulle framstå etter å ha vært trener i engelske Championship.
– Perioden jeg hadde i Cardiff gjorde mye med meg i forhold til dette med mannfolksfotball. Man må ha skikkelige mannfolk på laget for å lykkes, sier Solskjær.
Han mener det er helt essensielt i forhold til fotballen som utøves i Eliteserien.
– I Norge blir veldig mye avgjort med kontringer eller dødballer. Jeg har merket det med meg selv at kynismen vokser.

Vil utfordre Rosenborg

Selv om Molde har solgt unna toppscorer Björn Bergman Sigurdarson, er treneren trygg på at hans mannskap skal være skodd for å kjempe helt i toppen.
– Vi skal utvilsomt kjempe i toppen. Det er nedfelt i vår strategiplan. Da handler det om topp tre og nå langt i cupen. Nå har RBK satt standarden i Norge og det må vi andre bare strekke oss etter, sier Solskjær.
Treneren har vært klar på at han har ønsket å innføre enda tydligere instruksjoner.
– Vi kommer til å se ut som et 4-3-3-lag og har jobbet mye med det. Det skal være enkle roller og rollebeskrivelser, og på treningsfeltet har spillerne respondert godt.

Dette må bli bedre

Og om Molde skal lykkes med å ta opp kampen mot Rosenborg, er det spesielt én ting Solskjær mener må bli bedre enn det var i fjor.
– Mål. Vi må score flere mål, og det har vi selvsagt jobbet hardt for å bli bedre på, sier han, som har hentet tilbake Daniel Chima Chukwu.
Molde serieåpner hjemme mot Sandefjord 11. mars.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Slo tilbake med seier etter «helvetesuke»
15/08/2021 PÅ 19:53