• Se Vålerenga - Kristiansund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sean McDermotts fremtid i Kristiansund er usikker. Kontrakten til Eliteserie-keeperen går ut etter sesongen og i et intervju med Tidens Krav lørdag vil han ikke snakke om fremtiden før etter sesongen.
Ifølge avisen skal keeperen ha fått et tilbud fra klubben om ny kontrakt, samtidig som både ham selv og sportslig leder Kenneth Leren hevder det er interesse fra flere utenlandske klubber. Leren har ikke besvart Eurosport.nos henvendelse lørdag.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
McDermott ønsker å vente til etter sesongen med å avklare fremtiden. 25-åringen har figurert i den irske troppen siden i sommer og ønsker å etablere seg på landslaget. Det taler for at keeperen ønsker å prøve seg på et høyere nivå enn Eliteserien.
– Jeg har ambisjoner som keeper. Målet er å bli førstekeeper i Irland. Da sier det seg også selv at jeg jobber for å bli proff i utlandet, sier McDermott til avisen.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Må ut av Norge

Etter 25-åringens inntog på det irske landslaget er Eurosports fotballekspert Thomas Myhre sikker på at britiske klubber følger nøye med utviklingen hans. Han synes det er forståelig at McDermott venter med å signere ny kontrakt. For hvis han vil bli Irlands nummer èn, må han ut av Norge, mener Myhre.
– Det er realistisk å etablere seg på det irske landslaget hvis den gode utviklingen hans fortsetter. Nå er det nok lettere å komme seg inn på det irske landslaget enn det norske. Jarstein har vært veldig stabil over tid og landslaget virker å være veldig fornøyde med keepersituasjonen. På det irske landslaget er det Darren Randolph som står. Nå spiller han i Middlesbrough i Championship, men han begynner å dra på årene.
– Skal han etablere seg, må han ut av Norge og opp på et høyere nivå enn Eliteserien. Han har en fortid fra engelske klubber, blant annet Arsenal, og det må han utnytte. Hvis han kunne fått til en overgang til England er det bra. Han er ikke Premier League-materiale, men om han hadde kommet seg til en klubb i Championship ville det ha økt sjansene hans betraktelig for å etablere seg på det irske landslaget. De har en kultur for å se til klubber i England, fortsetter Myhre.
  • Se Vålerenga - Kristiansund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

– Championship er en mulighet

Den tidligere keeperen, som har spilt for en rekke engelske klubber som Everton, Sunderland, Crystal Palace (lån) og Charlton, tror det er realistisk å komme seg til England i vinter.
– Championship er en mulighet. De har en forkjærlighet for britiske spillere der borte. Hvis en klubb har en utfordring på keeperplass eller opplever skader inn mot overgangsvinduet i januar, vil McDermott værer et navn som er på blokka til klubber i Championship, men også til toppklubber i League One. Det finnes også spillere i League One med masse landskamper slik at det ville ikke vært en feil løsning. Gjerne å komme til en toppklubb som kjemper om opprykk og trenger å forsterke med en førstekeeper. Eventuelt en klubb som sliter i Championship. Det er dit han bør sikte, sier Myhre.
– Det hjelper vel også at han kan komme gratis?
– Det hjelper, for da er det ikke mye risiko. Jeg forstår at han vil vente med å signere, men også at Kristiansund ønsker ham med videre og gir ham et tilbud. Dette kan være hans mulighet til å oppnå de målsettingene han har satt seg. Jeg tror britiske klubber følger med ham, men også klubber i andre land, sier Myhre.
Kristiansund-trener Christian Michelsen la i sommer ikke skjul på at de er strålende fornøyd med keeperen.
– Vi vil ikke bytte Sean mot noen, det har vi sagt lenge. Vi er meget fornøyd med Sean. Han er litt av en type fordi han vil noe. Det er ikke «Tause Birgitte» som står bak der, han bidrar både med matchvinner-redninger og kommunikasjon sammen med et fantastisk stopperpar. Vi er god bak der, sa Michelsen etter kampen mot Strømsgodset.
  • Se Vålerenga - Kristiansund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53