Scanpix

Vil gjøre utlånet permanent: – Har avtalt pris med Godset

Vil gjøre utlånet permanent: – Har avtalt pris med Godset

07/11/2018 19:56Oppdatert 07/11/2018 20:12

Martí Cifuentes sier til Eurosport.no at Sandefjord er enig med Godset om en pris på Stian Ringstad

  • Følg innspurten i Eliteserien og OBOS-ligaen med Eurosport Player

SANDEFJORD/OSLO (Eurosport.no):

Strømsgodset sendte Stian Ringstad på utlån til Sandefjord i sommer. Der har han blitt tatt svært godt imot.

Til Eurosport.no sier trener Martí Cifuentes at klubben ønsker å beholde 27-åringen på permanent basis.

– Vi avtalte en pris med Strømsgodset før vi signerte lånekontrakten. Så når vi er klare til å kjøpe ham kommer vi nok til å gjøre det. Men først må vi gå stegene som kreves. Det betyr at vi må spille ferdig årets sesong, og fokusere på de neste kampene. Så vi jobber fortsatt med å sette sammen et lag til neste sesong.

Selv ønsker ikke Ringstad å tenke på hvor han skal fortsette karrieren før årets sesong er ferdigspilt.

– Slik det er nå konsentrerer jeg meg om å gjøre ferdig sesongen og avslutte den på best mulig måte. Så får man sette seg ned etter sesongen, og se hva som er best for meg videre, sier han til Eurosport.no.

Se intervjuet med Ringstad (saken fortsetter etter videoen):

Video - Leiesoldaten taus om neste sesong

00:42

Spilletid = selvtillit

I julen 2015 gikk Ringstad fra Lillestrøm til portugisiske Braga. Utenlandsoppholdet utviklet seg til et mareritt da klubben etter et halvt år fikk nye trener. Nordmannen ble fryst ut, og returnerte så til Strømsgodset etter ett år i Portugal. Men heller ikke i Drammen ble det mye spilletid på 27-åringen.

– Strømsgodset har mange gode spillere, så det var ikke enkelt for ham å få en plass på laget. Men nå prøver vi her å gi ham det miljøet, og legge til rette for et spill som gir ham muligheten til å være på sitt beste. Samtidig hjelper han oss med å spille fotballen vi ønsker, så jeg vil si det er en vinn-vinn-situasjon. Vi setter pris å ha ham her. Jeg vil si han er en av de beste spillerne i Eliteserien, sier Sandefjord-trener Cifuentes.

Se hele intervjuet med Sandefjords trener (saken fortsetter etter videoen):

Video - Vil beholde Ringstad: – En av de beste i Eliteserien

01:21

Siden venstrebacken kom til Sandefjord i sommer har han fått starte hver kamp i Eliteserien. Spilltid og tillit har betydd mye for Ringstad.

– Det har vært veldig bra. Jeg kom hit uten mye kamptrening, det hadde vært lite den siste tiden. Så for min del å få spille kamper og følge at jeg har blitt bedre og bedre for hver kamp som går, så er det veldig deilig. Så jeg håper å kunne avslutte de to kampene på en best mulig måte

– Hva har det hatt å si for karrieren din etter en periode i Portugal hvor du spilte veldig lite?

– Det er veldig viktig! Så jeg trengte dette her, og det har vært veldig bra for meg. Med tillit så vokser selvtilliten. Jo flere kamper du spiller og jo tryggere og bedre føler du deg, så for min del har det vært kjempebra, sier Ringstad til Eurosport.no.

– Jeg undervurderte ham ikke. Det var derfor jeg hentet ham hit. Jeg så potensialet i en spiller som faktisk spilte i en stor klubb i Portugal. Det sa noe om nivået han hadde. Han fikk nok ikke den suksessen han selv ønsket. Han kom tilbake, men vi visste at han var en veldig god spiller.

Se Flamur Kastratis liste over de mest undervurderte spillerne (saken fortsetter etter videoen):

Video - Kastrati mener disse spillerne er undervurderte

03:27

Sandefjord har fortsatt en liten realistisk mulighet til å kunne bli i Eliteserien. For at det skal gå må begge de siste kampene ende med tre poeng, og Lillestrøm må tape begge sine.

0
0