SARPSBORG (Eurosport.no): Sarpsborg 08 overrasket de fleste da de tok en fortjent 3-1-seier over Genk i klubbens første Europa League-gruppespillkamp noen sinne.
Patrick Mortensen (to mål) og Kristoffer Zachariassen scoret målene i en imponerende lagseier, men Amin Askar vil tilskrive seieren til flere enn bare spillerne på kunstgresset.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Det er nesten full stadion allerede når vi skal varme opp, stemningen er fantastisk og vi hører så vidt hverandre.
– Da bruser kroppen, vi får masse energi av publikum og alle løper mye mer enn de vanligvis gjør. Når vi blir tolv mann på banen så kan man vinne mot slike lag, sier Askar til Eurosport.no.
Med 7885 tilskuere på Sarpsborg stadion var kontrastene store til sarpingenes første møte med Europa League på Vodafone Park. Askars tanker gikk likevel tilbake til septemberdagen i Istanbul.
– Du får gåsehud når du kommer ut til oppvarmingen. Det føltes som jeg var i Tyrkia igjen, sier han.
Med østfoldingenes seier samtidig som Malmö slo Besiktas, er samtlige lag i gruppen på tre poeng. Nå er Askar er offensiv på blåtrøyenes vegne.
– Jeg har tro på at vi kan gå videre.
– Alle som kommer hit skal få det tøft. Vi fikk høre at de ikke hadde tapt på 29 kamper, men det betyr ingenting på en sånn kveld. Alt kan skje når man kommer hit, sier han.

Berge imponert

I andre enden av stemingsskalaen befant det seg en 20 år gammel nordmann. Sander Berge må ta turen hjem til Belgia uten poeng. Han tar seg likevel tid til å rose sine motstandere.
– Vi skal gi dem honnør. De er gode på hjemmebane og spiller på sine styrker. Det er imponerende det de leverer, sier Berge.
Men til Askars håp om avansement vil Berge også ha et ord med i laget.
– Selv om vi taper her har vi fortsatt fire kamper å gjøre det på, og veldig gode muligheter til å gå videre, sier han.
Se hva Patrick Mortensen hadde å si etter kampen:
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26