VALLE (Eurosport.no):
Tidligere i uken uttalte Jonatan Tollås Nation at Kjetil Rekdal var en mann som var glad i å skape overskrifter og uttale seg kontroversielt.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Det har flere i Vålerenga merket. Rekdals samarbeid med Vålerenga ble avsluttet for rundt halvannet år siden, og siden den gang, blant annet gjennom en rolle som Eurosports ekspert, har han uttalt seg om gamleklubben.
Ikke alle de kritiske tilbakemeldingene har falt i god jord hos Oslo-klubben.
(Se intervjuet med assistenttrener Haakon Lunov her! Saken fortsetter under):

Dette ligger bak Twitter-meldingene

Da Rekdal ble ansatt som Start-trener, tvitret VIF-assistent Haakon Lunov «Nå kommer fasiten....». Et par dager senere fulgte han opp med å linke inn til en nettsak hvor Rekdal uttalte seg, og skrev blant annet «jeg noterer i boka.»
(Saken fortsetter under):
Få dager før Rekdals retur til Valle, forklarer VIF-assistenten hva han mente med meldingene.
– Jeg synes vi i Norge bør holde oss for gode til å kritisere noe vi selv har vært med på. Det er det jeg reagerer på. Man må vite og forstå hvilken rolle man har, og når man selv har sittet i noe og så velger å kritisere det... Det synes jeg vi i norsk fotball og norsk idrett generelt kan holde oss for gode til, sier Lunov til Eurosport.no.
– Alle prøver alltid sitt beste. Det er jeg helt sikkert på at Kjetil også gjorde da han var i Vålerenga, legger VIFs assistenttrener til.

– Synd for norsk fotball

– Oppleves det urettferdig at det kommer i ettertid?
– Jeg synes bare det er unødvendig. Man er i et prosjekt og gjør det beste man kan. Når man er ferdig med det prosjektet, så er man ferdig med det. De evalueringene og refleksjonene man eventuelt gjør om hva som ble gjort da, eller ble gjort i etterkant, kan man holde for seg selv.
– De Twitter-meldingene er mer en ironisk og morsom sak på de kommentarene som da ble gitt. Når man ikke er innad i veggene, synes jeg det er synd at kritikken ikke har grunnlag. Det synes jeg er synd for norsk fotball, sier Lunov.
(Saken fortsetter under):
Johannes Moesgaard jobbet under Kjetil Rekdal i Vålerenga. Den nåværende assistenttreneren i VIF sier forholdet til Start-treneren er uendret og at han fortsatt har stor respekt for gamlesjefen.
– Det får være helt greit at det skytes litt. Det lever man fint med. Vi får gå på jobb og sørge for at produktet vi har her blir best mulig, så får andre folk mene i vei, smiler Moesgaard.
– Hvordan er forholdet ditt til Rekdal nå?
– Det er som det alltid har vært. Han var den som slapp meg til på A-laget en gang i tiden, så jeg har stor respekt for Kjetil, så håper jeg at vi tar Start til helgen, sier han.
Oppgjøret får du med deg på Eurosport Player og Eurosport Norge 18.00 på søndag.
Sett denne?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05