Ghaneseren har nærmest på rekordtid blitt varm i Vålerenga-trøya etter utlånet fra amerikanske Columbus Crew i august. Spilleren, som omtaler VIF-trener Ronny Deila som sin far, har vært toneangivende siden Eliteserie-comebacket mot Tromsø 19. august. VIF har samtidig plukket ni av tolv poeng i oppgjørene 26-åringen har spilt. Det er kun mot Rosenborg i forrige oppgjør at det ikke ble full pott.
Likevel er det på ingen måte sikkert at fansen på Intility Arena kan glede seg over Abu også den kommende sesongen. Til tross for at det kun er igjen åtte runder å spille i Eliteserien, mener VIFs sportslige leder at det er for tidlig å diskutere hva som skjer etter sesongen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
  • Se Odd-Vålerenga på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 18.00: Skaff tilgang her
– Det er litt tidlig. Det er bare noen få kamper inn i lånet, så vi får vel sette oss ned og snakke med Abu etterpå og se hva vi gjør, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.
(Se intervjuet her! Saken fortsetter under):
Den sportslige lederen ønsker ikke å kommentere om klubben har opsjon på kjøp i den nåværende låneavtalen, men ser for seg at flere lag, deriblant Vålerenga, kan kaste seg inn i kampen om hans signatur.
– Hvis han fortsetter å spille som han gjør nå, tipper jeg at hele Eliteserien ønsker at han skal være med videre, enten hos oss eller noen andre. Ja, ut ifra det ståstedet ønsker vi at han skal være med videre, sier han.

Tror han har sine beste år foran seg

Som Ingebrigtsen påpeker, er det naturligvis ikke bare Vålerenga som bestemmer hvor Abu spiller neste sesong. Midtbanemannen har igjen ett år av kontrakten med Columbus Crew, men 26-åringen virker i hvert fall å ha funnet seg godt til rette.
– Det er masse gode kompiser her, tror jeg. Det virker sånn. Det er mange han kjente her fra før og han har fått nye kompiser. Han er en fyr med smilet på lur som er lett å være rundt.
Vålerengas sportslige leder tror Abu har kommet inn i sin beste alder, og håper han vil være på topp i de neste to-tre årene.
– Da han kom hit var det mange som snakket om at han ikke hadde lyktes noen andre steder enn i Eliteserien, men det er feil. Da må man faktisk se på det han gjorde i Frankrike. Det var et meget bra opphold på et nivå som vel er et steg opp sammenlignet med Eliteserien. Han har veldig mye bra i seg, så får vi se om han kan få det ut fremover, sier han.
Ingebrigtsen trekker også frem ferdigheter som ikke tv-seeren får med seg.
– Han tilfører masse vi ikke ser på banen. Trygghet, humør og masse erfaring som han bidrar med i garderoben og i matsalen som er veldig bra, sier han.

Agent Aneke: – Han tenker på fotballgleden

Spillerens velkjente agent, Atta Aneke, sier at Abu først og fremst gleder seg over endelig å få tillit igjen.
– Jeg tror han bare konsentrerer seg om endelig å spille fotball igjen og gjøre det bra for Vålerenga. Han konsentrerer seg om VIF og har på en måte ikke vært opptatt av hva annet som skjer. Sånn blir det vel når du ikke har fått den tilliten du forventet og du kommer et sted hvor du får den tilliten. Det er vel egentlig bare den fotballgleden han tenker på, sier Aneke til Eurosport.no.
– De som skal hente han må bli enige med Columbus Crew. Det er de som eier han. Jeg er litt usikker på hva de ser for seg, vi har ikke tatt den praten ennå. Det handler om hva de eventuelt vil ha for han. Det er ikke supertidlig, men det er ikke rart at det ikke skjer noe mer konkret.
Vålerengas neste kamp er borte mot Odd. Oppgjøret vises på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 18.00. Mye tyder på at Abu kan rekke kampen.
Sett denne?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05